Vitir nasıl kilinir?

İçindekiler:

  1. Vitir nasıl kilinir?
  2. Yatsı namaz nasil kilinir?
  3. Yatsının ilk sünneti nasıl kılınır?
  4. Vitir namazı niyeti nasil?
  5. Vitir namazı nasıl kılınır ve hangi dualar okunur?
  6. Geç kılınan yatsı namazına nasıl niyet edilir?
  7. Hanefi mezhebine göre vitir namazı nasıl kılınır?

Vitir nasıl kilinir?

Vitir namazı, yatsı namazından sonra kılınan, Hanefîlere göre üç rekâtlı vacip bir namazdır. Vitir namazının her rekâtında Fâtiha ve ardından bir sûre ya da birkaç âyet okunur. İkinci rekâtın sonunda oturularak sadece tahiyyât duası okunur.

Yatsı namaz nasil kilinir?

  1. Rekat. “Niyet ettim Allah rızası için Yatsı namazının dört rekat sünnetini kılmaya” diye niyet ederiz. “Allahu Ekber” diyerek İftitah Tekbiri alır ve namaza başlarız. Sübhaneke'yi okuruz. ...
  2. Rekat. Ayağa kalkarak Kıyama dururuz. Besmele çekeriz. Fatiha Suresini okuruz. ...
  3. Rekat. Sübhaneke'yi okuruz. Euzü-besmele çekeriz. ...
  4. Rekat.

Yatsının ilk sünneti nasıl kılınır?

Yatsı Namazı Sünnetinin 1. Sübhaneke okunur. Euzü Besmele çekilir:"Euzubillahimineşşeytanirracim – Bismillahir rahmanir rahim" Fatiha okunur: Zamm-ı sure (Kuran ı Kerimden en az üç ayet) okunur. "Allah'u Ekber" denir ve Rükü'a eğilinir: "Subhane Rabbiyel Azim" üç kere denir.

Vitir namazı niyeti nasil?

Vitir namazı için nasıl niyet edilir? Niyet ettim Allah rızası için bugünkü üç rekatlık vacip vitir namazımı kılmaya şeklinde niyet edilebilir.

Vitir namazı nasıl kılınır ve hangi dualar okunur?

Niyet ettim Allah rızası için bugünkü üç rekatlık vitir namazı kılmaya denilerek namaza başlanır. Allahu Ekber denilip sübhaneke okunur. Ardından besmele çekilerek fatiha suresi okunur. Ardından zammı sure yani kurandan en az 3 ayet okunur.

Geç kılınan yatsı namazına nasıl niyet edilir?

Teheccüd namazının kılınışı için öncelikle "Niyet ettim niyet eyledim Allah rızası için Teheccüd namazını kılmaya" şeklinde niyet edilir ve de Tekbir getirilip "Allahu Ekber" diyerek namaza başlanmaktadır.

Hanefi mezhebine göre vitir namazı nasıl kılınır?

Hanefilere göre, vitir namazı üç rekattır ve sonunda selam verilir. Şafiîlere göre vitir namazının en azı bir rekat, en çoğu on bir rekattır. Bir rekattan fazla kılınacaksa, önce iki rekata niyet edilir ve sonunda selam verilir. Sonra vitir namazının bir rekatına niyet edilir ve sonunda selam verilir.