Gardenya çiçeği nasıl çoğaltılır?

İçindekiler:

  1. Gardenya çiçeği nasıl çoğaltılır?
  2. Gardenya çiçeğinin toprağı nasıl olmalı?
  3. Gardenya çiçeği neden açmaz?
  4. Melisa toprağı nasıl olmalı?
  5. Gardenya soğuğa dayanır mı?
  6. Gardenya neyi temsil eder?

Gardenya çiçeği nasıl çoğaltılır?

Gardenya Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?
  1. Kasım ya da mart ayında, çiçek bulunmayan dönemlerde üzerindeki sürgünleri alabilirsiniz.
  2. Alınan sürgün 22 ya da 24 derecede çimlendirilir.
  3. Çimlenen sürgün verimli bir toprağa dikilir ve filizlenmesi için beklenir.
Daha fazla öğe...

Gardenya çiçeğinin toprağı nasıl olmalı?

Gardenya toprağı çabuk kuruyabilecek bir özelliğe sahip olmalıdır. Asitli ve suyu iyi süzdürür olmalıdır. İyi besinli toprak gardenya için oldukça lezzetlidir. Bu sebeple gübreleme yapmanız önerilir.

Gardenya çiçeği neden açmaz?

Sulama yeterli değil Hem çok fazla su hem de çok az su, gardenya gibi bir bitkinin çiçeklenmesini geciktirebilir veya askıya alabilir.

Melisa toprağı nasıl olmalı?

Toprak hem humuslu hem de kumlu olmalıdır. Melisa çiçeğinin kökleri saksı içerisine rahat bir şekilde sığmalıdır. Çiçek büyüdükten sonra köklerin rahatlaması adına saksının değiştirilmesi gerekli ve daha büyük bir saksı içerisine alınması gereklidir.

Gardenya soğuğa dayanır mı?

Kış mevsiminde çiçeğin yer aldığı mekan minimum 15 derece olmalı. Gardenya çiçeğinin, çok soğuk ve çok sıcak havalarda bırakılması, çiçeğin yapraklarında ve çiçek bölümünde olumsuz etkiye neden olacaktır. Gardenya çiçeği, hava akımından çok kolay etkilenebilir. Gardenya çiçeği için güneş çok önemlidir.

Gardenya neyi temsil eder?

Gardenya çiçeği bir saksı bitkisidir. ... Gardenya çiçeği, beyaz bir çiçek açtığı için meleğe benzetilir. Buda günahsız bir melek anlamına gelirken, hassas çiçeklere de sahip olduğu için, beni unutma ve gerçek aşkımsın gibi anlamları da taşır. Tüm bunların yanında gizli aşkı da simgeler.