Karabaş otunun kalbe faydaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Karabaş otunun kalbe faydaları nelerdir?
  2. Karabaş otunun zararları nedir?
  3. Karabaş otu kalp damar açar mı?
  4. Karabaş otu ne hastalığa iyi gelir?
  5. Karabaş otu damar tıkanıklığına iyi gelir mi?
  6. Oğul otu damarları açar mı?

Karabaş otunun kalbe faydaları nelerdir?

Karabaş otunun içerisinde bulunan anti bakteriyel ve antioksidan özellikler Bağışıklık sistemindeki serbest radikalleri azaltarak hastalıklara karşı vücut direncini artırır, kötü kolesterol seviyesini dengeleyerek kalp damar hastalıklarını engeller.

Karabaş otunun zararları nedir?

Karabaş otu zararları arasında fazla tüketim sonucunda karın ağrısı riski yer alır. Öte yandan aşırı kullanımı, mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma ile sonuçlanabilir. Uzun süreli kullanımı, böbrek ve karaciğer sorunlarına neden olabilir. Karabaş otunu hamileler, hassas cildi olanların kullanması tavsiye edilmez.

Karabaş otu kalp damar açar mı?

Dr. Hulusi Malyer, karabaş otunun kalp damar açıcı özelliğinin yanı sıra birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanıldığını söyledi.

Karabaş otu ne hastalığa iyi gelir?

Karabaş otu genellikle soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonların tedavisinde kullanılmaktadır. hastalıkların yanı sıra hazımsızlığa da iyi gelmektedir. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Bağırsaklardaki hareketleri arttırır ve kabızlık sorunlarına iyi gelir.

Karabaş otu damar tıkanıklığına iyi gelir mi?

Karabaş otu ve Melisa otunun birlikte kullanıldığında birçok hastalığa şifa olduğunu kaydeden Gürcan, “Karabaş otu beyin mecralarını açıcı, el ayak titremesi, damar tıkanıklığı, kolesterol, tansiyon, şeker gibi hastalıkları böbrekleri çalıştırarak tedavi edici bir ottur.

Oğul otu damarları açar mı?

Aslında oğul otunun damarları açması mümkün değildir ama kalp hastalarına başka şekilde faydalı olmaktadır. Kalp damar tıkanıklığı olan insanlarda, kalp ağrısı ve ölüm korkusu yüzünden sinirsel kalp çarpıntıları yaşanabilmektedir. Oğul otu iyi bir sakinleştiricidir.