Akyaka Belde mi?

İçindekiler:

  1. Akyaka Belde mi?
  2. Gökova Akyaka aynı yer mi?
  3. Akyaka dan Marmaris'e nasıl gidilir?
  4. Gökova hangi ile bağlı?
  5. Akyaka ne zaman mahalle oldu?
  6. Akyaka Deniz soğuk mu?
  7. Gökova nerede bulunur?
  8. Akyaka Aydın arası kaç kilometre?
  9. Akyaka Dalaman Havaalanı kaç saat?
  10. AK yaka nereye bagli?
  11. Gökova nerede hangi bölgede?
  12. Akyaka deprem bölgesi mi?
  13. Akyaka da denize nerede girilir?
  14. Gökova'da deniz var mı?
  15. Aydın Marmaris Akyaka arası kaç saat?
  16. Akyaka Muğla merkez arası kaç km?
  17. Marmaris'e hangi yoldan gidilir?

Akyaka Belde mi?

Gökova Körfezi'nin doğu ucunda yer alan önemli turizm merkezi Akyaka doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline geldi... Akyaka, Muğla ilinin Ula ilçesinin 29 mahallesinden birisidir. ... 1980'lerdeki turizm patlaması ile birlikte Akyaka bugünkü "turistik belde" görünümünü almıştır.

Gökova Akyaka aynı yer mi?

Muğla ilinin sınırları içerisinde kendine yer bulmuş olan Gökova (Akyaka), ismini almış olduğu Gökova körfezinin doğu ucunda bulunmaktadır.

Akyaka dan Marmaris'e nasıl gidilir?

Marmaris ile Akyaka arası yaklaşık 36 km'dir. Buradan kalkan minibüsler ile Akyaka beldesine gidilebilmektedir. Bunun dışında Marmaris Otogarından kalkan otobüs ve dolmuşlara da binerek gitmek mümkündür. Özel araç ile Marmaris'ten Akyaka'ya gelecek olanların Marmaris Muğla yolunu takip etmeleri gerekmektedir.

Gökova hangi ile bağlı?

gökova nereye bağlı Haberi Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Gökova beldesinde faaliyet gösteren 6 adet taş-çakılocağı, kızılçamlar ve zeytinliklerle kaplı vadiyi beyaza bürüdü.

Akyaka ne zaman mahalle oldu?

Akyaka, 1971 yılında muhtarlık olan Akyaka, tarihinde belediye statüsü alarak beldeye dönüştü. 'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile mahalle oldu.

Akyaka Deniz soğuk mu?

Akyaka sahili/ halk plajı: Akyaka sahili halk plajıdır. Deniz kum ve sığdır. ... Çocuklu aileler için bu nedenle çok uygun bir plaj. Dağdan gelen kaynak suları sebebiyle deniz hep soğuk ve sıcak karışık oluyor.

Gökova nerede bulunur?

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı bir belde olan Akyaka Gökova özellikle son yıllarda sakin bir seyahat arayışında olan ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekiyor.

Akyaka Aydın arası kaç kilometre?

Mugla Akyaka Aydın arası mesafe : 126 kilometre. Mugla Akyaka Aydın arası süre : 2 saat 15 dakika.

Akyaka Dalaman Havaalanı kaç saat?

Dalaman Havalimanı Akyaka arası 1 saat sürdüğünü hesaba katarsak, iç hatlar uçuşlarınız için 17:45'de, dış hatlar uçuşlarınız için 16:45'de alınmanız gerekmektedir.

AK yaka nereye bagli?

Coğrafi konum ve özellikleri. Türkiye'nin en güneybatı ucundaki Muğla ilinin sınırları içinde yer alan Akyaka, Gökova Körfezi'nin doğu ucundadır. Marmaris ile Muğla'nın ortasında Ula ilçesi sınırlarında bulunan Akyaka mahallesinin nüfusu kışın 1.500 dolaylarında olup, yaz aylarında 3-4 bine ulaşmaktadır.

Gökova nerede hangi bölgede?

Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi; Muğla ili, Ula ve Marmaris ilçeleri ve bunlara bağlı 3 belde ve 4 köyden oluşmaktadır. Akyaka, Gökova, Akçapınar, Gökçe, Çamlı, Karacaköy ve Çetibeli yerleşim alanlarını içine alır.

Akyaka deprem bölgesi mi?

Özet: Gökova körfezinin doğusunda bulunan çalışma sahası ve yakın çevresi ülkemizin birinci derece deprem bölgesinde yer alır.

Akyaka da denize nerede girilir?

Akyaka Plajları
  • Akyaka Halk Plajı Listemize beldenin halk plajı ile başlıyoruz. ...
  • Çınar Plajı Küçük çakıl taşlarından oluşan Çınar Plajı merkezden yaklaşık olarak 3 kilometre uzaklıkta bulunuyor. ...
  • Hayıtlı Plajı ...
  • Turnalı Boncuk Plajı ...
  • Akbük Plajı ...
  • Akçapınar Plajı ...
  • İncekum Plajı ...
  • Sedir Adası Kleopatra Plajı

Gökova'da deniz var mı?

Gökova'da mutlaka görülmesi gereken koylar arasında yer alan İncekum Koyu cam gibi denizi hayranlık uyandırıyor. ... Yeşil ve mavinin birleştiği İncekum Koyu'na tekne turlarıyla da ulaşabilirsiniz.

Aydın Marmaris Akyaka arası kaç saat?

Aydın - Akyaka (Muğla) arası otobüs yolculuğu ortalama 1sa 45dk sürmektedir.

Akyaka Muğla merkez arası kaç km?

Muğla Akyaka-Gökova arası mesafe 30 kilometre ve yaklaşık 35 dakika sürmektedir.

Marmaris'e hangi yoldan gidilir?

Marmaris'e aracıyla ulaşmak isteyenler İstanbul yönünde gelecekler İzmir'den sonra Aydın otobanına girerek Marmaris'e ulaşabilirler. İstanbul'dan Marmaris'e ulaşmak için İstanbul-Yalova-Balıkesir-Akhisar-Manisa-İzmir-Aydın-Muğla-Marmaris güzergâhını takip etmek gerekmektedir.