AS ne anlamlara gelir?

İçindekiler:

  1. AS ne anlamlara gelir?
  2. AŞ sözlükteki anlamı nedir?
  3. Tuteş ne demek TDK?
  4. AS yap ne demek?
  5. AŞ kelimesinin kaç anlamı var?
  6. AŞ kelimesinin eş anlamı nedir?
  7. Tutsağız ne demek?
  8. AS ne için kullanılır?
  9. AS yapmak ne demektir?
  10. Terso ne demek Izmitçe?
  11. AŞ kelimesinin eş anlamlısı nedir?

AS ne anlamlara gelir?

Bir işte başta gelen (kimse veya şey).

AŞ sözlükteki anlamı nedir?

Farklı kaynaklara göre, aş kelimesinin anlamları şu şekildedir; Genellikle tahıl ve hububatlar kullanılarak elde edilen pilav, çorba gibi yemeklerin tümüdür. Pişirilerek hazırlanan yemek anlamına gelir. Aynı zamanda, buğday unundan elde edilen erişteye de yine '' adı verilmektedir.

Tuteş ne demek TDK?

Tuteş, tutuşmak fiilinin fiilimsi eki almış hali olan Tutuş anlamında kullanılmış bir kelime olabilir. Özellikle şiirlerde kafiye için bazı kelimelerin harfleri değişik şekilde kullanılabilmektedir.

AS yap ne demek?

argoda saklamak, gizlemek. izmit yöresinde akıllı ol, kendine gel, çok konusma anlamlarında kullanılan argo tabir. esas tanımı : salak yap, anlamına gelmektedir.

AŞ kelimesinin kaç anlamı var?

için 1 adet anlam bulundu. Pişirilerek hazırlanan yemek.

AŞ kelimesinin eş anlamı nedir?

ile eş anlamlı olan yemek sözcüğü cümle içerisinde hem fiil hem de isim olarak kullanılır. Dilimize Arapçadan geçmiş olan taam kelimesi yemek ve sözcükleri ile anlamlıdır.

Tutsağız ne demek?

1. Savaşta ele geçirilen düşman, esir: Yirmi müselman tutsağı getireler (Darir). Zâr gönlüm tende zindân-ı belâ tutsağıdır / Rahm kıl devletlü sultânım mürüvvet çağıdır (Fuzûlî'den). Biz tutsağız, bize düşen kaçmak, size düşen arayıp bulmak (Naîmâ'dan).

AS ne için kullanılır?

Preposition yani edat görevinde as: As, edat görevinde iken bir isim ile beraber kullanılır ve bir iş ya da şeyin rolünü ya da amacını belirtmede bize yardımcı olur. Örneğin; I thought as a poet. (Bir şairmişim gibi / bir şair gibi düşündüm.)

AS yapmak ne demektir?

As yapmak: Susmak - Konuşmaması gerektiğini anlatan sözcük.

Terso ne demek Izmitçe?

Tiiz: En kibar haliyle 'popo' demek. Terso: Parasız kalmak.

AŞ kelimesinin eş anlamlısı nedir?

ile anlamlı olan yemek sözcüğü cümle içerisinde hem fiil hem de isim olarak kullanılır. Dilimize Arapçadan geçmiş olan taam kelimesi yemek ve sözcükleri ile anlamlıdır.