Star TÜBİTAK Nedir?

İçindekiler:

  1. Star TÜBİTAK Nedir?
  2. Ardeb TÜBİTAK Nedir?
  3. TÜBİTAK nedir kısa ve öz?
  4. Tübitak Star programına nasıl başvurulur?
  5. Tübitak lisans bursu ne kadar?
  6. Ardeb 1001 Kimler başvurabilir?
  7. TÜBİTAK amaçları nelerdir?
  8. TÜBİTAK kime ait?
  9. Ardeb 1001 nedir?

Star TÜBİTAK Nedir?

Lisans öğrencilerimizin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla STAR Programı hazırlanmış ve Proje tabanlı bu burs programına 12.709 öğrenci başvuru yapmıştır.

Ardeb TÜBİTAK Nedir?

TÜBİTAK bünyesinde yer alan Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), araştırma geliştirme faaliyetlerinin kurum içi ve kurum dışı işbirliğini sağlayan birimdir.

TÜBİTAK nedir kısa ve öz?

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, kısaca TÜBİTAK, Türkiye'de bilim ve teknolojiyi teşvik etme, yönlendirme ve popülerleştirmeyi amaçlayan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın "ilgili" kuruluşlarından olup özel hukuk hükümlerine tâbidir.

Tübitak Star programına nasıl başvurulur?

Programa başvurmak isteyen lisans öğrencileri TÜBİTAK Merkez ve Enstitüleri'nde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerine https://star.tubitak.gov.tr adresinden ulaşabilirler. Projeye dahil olmak isteyen öğrencilerin, proje yürütücüsü tarafından onaylanması gerekmektedir.

Tübitak lisans bursu ne kadar?

TÜBİTAK 4000 TL'ye varan miktarda burs imkanı tanıyor.

Ardeb 1001 Kimler başvurabilir?

Kimler Başvurabilir? durumunda, en az dört yıllık üniversite lisans eğitimi almış olmaları yeterlidir. Herhangi bir kuruluşta çalışmayan emekliler, PTİ almamak şartıyla proje ekibinde araştırmacı veya danışman olarak görev alabilirler..

TÜBİTAK amaçları nelerdir?

ile değiştirilen Kuruluş Kanunu'nun 1. maddesine göre kuruluş amacı; "Türkiye'de müsbet bilimlerde araştırma ve geliştirme faaliyetlerini ülke kalkınmasındaki önceliklere göre geliştirmek, özendirmek, düzenlemek ve koordine etmek; mevcut bilimsel ve teknik bilgilere erişmek ve erişilmesini sağlamak"tır.

TÜBİTAK kime ait?

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu veya kısaca TÜBİTAK, Türkiye'de bilim ve teknolojiyi teşvik etme, yönlendirme ve popülerleştirmeyi amaçlayan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ilgili kuruluşlarından olup özel hukuk hükümlerine tâbidir.

Ardeb 1001 nedir?

ARDEB 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı'nın amacı, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlere çözüm sunulması için bilimsel esaslara uygun olan projeleri desteklemektir.