Yonga çip içinde yer alan bilgiler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Yonga çip içinde yer alan bilgiler nelerdir?
  2. Çipin içinde neler vardır?
  3. Yeni kimlikte cuzdan No nerede yazar?
  4. Yeni kimliklerde kayıt no nerede yazıyor?
  5. Kimlik kartı nerelerde kullanılır ödev?

Yonga çip içinde yer alan bilgiler nelerdir?

Yeni kimlik kartlarının boyutlarının küçük olması nedeniyle kart üzerine yazılmayıp, çipte bulunan bilgiler ise "önceki soyadı, doğum yeri, medeni hali, dini, kan grubu, kayıtlı olduğu yer (ili, ilçesi, cilt, hane, sıra no), veriliş nedeni, veriliş tarihi" şeklinde sıralanıyor.

Çipin içinde neler vardır?

Çip veya İngilizce Chip silisyum bir altlık üstüne birbirlerine alüminyum ve altın teller vasıtasıyla bağlanmış olan çok miktarda transistörün oturtulması ile meydana getirilen ufak elektronik bir parça olarak tanımlanabilse de çip Türkçe karşılığı olarak yongayı ifade ediyor.

Yeni kimlikte cuzdan No nerede yazar?

Soyadı, isim ve doğum tarihinden sonra Seri No şeklinde bir ibare vardır. Burada harf ve rakamlardan oluşan dokuz haneli yazı sizin seri numaranızdır. Hemen altında kartın son geçerlilik tarihi bulunmaktadır. Cüzdan numarasının yan tarafında ise uyruk yazılıdır.

Yeni kimliklerde kayıt no nerede yazıyor?

Yeni çipli kimliklerde seri numarası kimliğin ön yüzünde yer almaktadır. Eski kimliklerde fotoğrafın altında yer alan seri numarası yeni kimliklerde fotoğrafın sağ tarafında 9 haneli olarak yer almaktadır.

Kimlik kartı nerelerde kullanılır ödev?

Kimlik kartlarına 'Elektronik sertifika' yüklenerek çevrimiçi alışverişten dijital bankacılık işlemlerine, sağlık hizmetlerinden noterlik hizmetlerine ve hatta sosyal medya hesaplarının yönetilmesine kadar birçok alanda yeni TC Kimlik Kartları kullanılabilecek.