Anlaşmalı boşanmada nafaka iptal edilir mı?

İçindekiler:

  1. Anlaşmalı boşanmada nafaka iptal edilir mı?
  2. Çocuk nafakası nasıl kalkar?
  3. Yoksulluk nafakası nasıl iptal edilir?
  4. Asgari ücretli nafaka öder mi?
  5. Yoksulluk nafakası nasıl sona erer?
  6. Yoksulluk nafakası mirasçılara geçer mi?
  7. Nafaka ne zaman sona erer?

Anlaşmalı boşanmada nafaka iptal edilir mı?

Hakim anlaşmalı boşanma sonucunda nafakaya tarafların talepleri doğrultusunda karar verecektir. ... Bu takdirde de Yargıtay kararlarıyla da sabit olmak üzere nafaka yükümlüsünün, nafakanın kaldırılmasını veya indirilmesini talep etme hakkı bulunmaktadır.

Çocuk nafakası nasıl kalkar?

Yani 18 yaşına gelen veya mahkeme kararıyla ergin kılınan çocuğa ödenen iştirak nafakası kalkar. Dolayısıyla evlenen çocuğa ödenen nafaka da sona erecektir.

Yoksulluk nafakası nasıl iptal edilir?

Yoksulluk nafakası belirli durumlarda kendiliğinden ya da mahkeme kararı ile sona erebilmektedir. Bu sebepler kanunda düzenlenmektedir ve sı- nırlı sayıdadır. İrat şeklinde ödenmesine karar verilen nafaka, alacak- lı tarafın yeniden evlenmesi ya da taraflardan birinin ölümü halinde kendiliğinden kalkar.

Asgari ücretli nafaka öder mi?

Mahkeme kişi, asgari ücretle çalışan bir kişi dahi olsa maddi gücünü zorlamayacak şekilde nafaka ödemekle yükümlü olacaktır.

Yoksulluk nafakası nasıl sona erer?

Yoksulluk Nafakası boşanma sonucunda yoksulluğa düşecek eş için verilen nafakadır. Boşanma ile yoksulluğa düşen eşin, yoksulluğu sona ererse, nafaka alırken yeniden evlenir ya da başka bir kişiyle evlilik hayatı sürerse, TMK'nun 176. maddesine göre yoksulluk nafakası sona erer.

Yoksulluk nafakası mirasçılara geçer mi?

Yoksulluk nafakası alacaklısının vefat etmesi halinde yoksulluk nafakası ödeyen kişinin nafaka ödeme sorumluluğu ortadan kalkacaktır. Yoksulluk nafakası ölüm ile sona ereceğinden nafaka alacağı mirasçılara geçmeyecektir. Yoksulluk nafakası ödeyen kişinin ölümü halinde de ödeme yükümlülüğü mirasçılara geçmeyecektir.

Nafaka ne zaman sona erer?

Nafaka alan eş, nafaka alırken yeniden evlenir ya da başka bir kişiyle evlilik hayatı sürerse yoksulluk-nafakası sona erer. Nafaka alan eş ya da nafaka ödeyen eş hayatını kaybederse, yoksulluk-nafakası ortadan kalkar. Nafaka alan eşin haysiyetsiz hayat sürmesi halinde de; yoksulluk-nafakası sona erer.