Kan alınca kolda morarma ne anlama geliyor?

İçindekiler:

  1. Kan alınca kolda morarma ne anlama geliyor?
  2. Lösemi ağrısı nasıl olur?
  3. Çocuğun lösemi olduğu nasıl anlaşılır?
  4. Lösemide hangi tahliller yapılır?

Kan alınca kolda morarma ne anlama geliyor?

Kanımızın damar dışına çıkıp damar ile deri arasında yerleşmesi hatta orada birikmesi vücudumuzda bir uyarı sistemini aktive eder. Aktive olmuş sistem birikinti oluşturan kanı sindirmeye başladığında (dakikalar içinde başlar) deri altında mor renk oluşur. Yıkım devam ettikçe bu renk yeşil ve sarıya döner.

Lösemi ağrısı nasıl olur?

Lösemide sıklıkla sağlıklı kan hücrelerinin azalması, lösemi hücrelerinden salınan bazı faktörlerin vücutta yarattığı belirtiler nadiren doku işgaline bağlı belirtiler yakınmaları oluşturur. Kansızlık: Halsizlik, yorgunluk, bitkinlik, baş ağrısı, baş dönmesi, nefes darlığı, göğüs ağrısı, şikayetleri yapar.

Çocuğun lösemi olduğu nasıl anlaşılır?

Vücutta küçük yuvarlaklar halinde şişlik, iştahsızlık, şiddetli karın ağrıları ve hızlı kilo verme lösemi belirtileridir. Sık sık öksürmek, nefes almakta zorluk çekmek, baş ağrısı, kusma, nöbet geçirme gibi etkileri de mevcuttur.

Lösemide hangi tahliller yapılır?

Periferik yayma testinde kan hücreleri mikrokop altında incelenir. Bu testlerde anormal kan hücresi varsa lösemi tanısı konur. Ancak lösemi kemik iliğinden kaynaklanan bir kanser olduğundan kesin tanı kemik iliğinin alınıp patoloji, genetik ve akım sitometri laboratuvarındaki incelenmesi ile konur.