Ermenek in neyi meşhur?

İçindekiler:

  1. Ermenek in neyi meşhur?
  2. Ermenek önceden nereye bağlıydı?
  3. Ermenek hangi boydan?
  4. Ermeneğin neyi meşhur yemek?
  5. Ermenek Dağı Nerede?
  6. Karaman il oldu mu?
  7. Ermenek hangi ilimize bağlıdır?
  8. Karaman oğulları hangi Türk boyundan?
  9. Karamanoğulları hangi Oğuz Boyundandır?
  10. Calla Yemeği nasıl yapılır?
  11. Karaman neden il oldu?
  12. Ermenek adı nereden geliyor?

Ermenek in neyi meşhur?

doğal güzelikler bulunuyor.
  • Ermenek.
  • Ermenek Barajı
  • Ermenek Barajı Paraşüt Gezisi.
  • Ermenek şelalesi.
  • Tol Medrese – Ermenek.
  • ermenek ulu cami.
  • zeyve pazarı
  • Ermenek Firan Kalesi.
Daha fazla öğe...

Ermenek önceden nereye bağlıydı?

1845 Yılında Konya Eyaleti'ne bağlı sancak merkezi olmuş, 1910 yılında ilçe yapılmış, önce Konya'ya sonra Mersin'e bağlanmıştır. Cumhuriyetin ilanı ile beraber yeniden Konya'ya bağlanmış, 1989'da Karaman'ın il olmasıyla Karaman'a bağlanmıştır.

Ermenek hangi boydan?

1071 'de Anadolunun kapılarını Türklere açan Malazgirt zaferinden sonra tamamıyla Türkmen nüfusu ile dolan Ermenek ve yöresine çogun1ugu Oğuzların Avşar boyuna mensup, Turgutlu, Oğuzhanlu, İkizce1ü, Mukaddemlü, Uğurlu, Kazanculu, Sarivelilü, Burhanlu gibi belli başlı oymak ve aşiret1er yer1eşecektir.

Ermeneğin neyi meşhur yemek?

Batırık, Ermenek bölgesine ait bir yemektir ve daha çok yazın tüketilir. Yapılış ve damak tadına göre Cevizli, Etli ve Deli Batırık olarak sınıflandırılabilir. Delisinin farkı ceviz veya benzerlerinin olmamasıdır. Etlisi ise daha çok Ermenek'te yapılır bir nevi sulandırılmış çiğ köfte gibidir.

Ermenek Dağı Nerede?

Alanın Tanımı: Göksu Nehri'nin en büyük kolu olan Ermenek Çayı'nın Orta Toroslar'ı yarmasıyla oluşmuş derin bir vadidir. Vadi, Taşeli Platosu'nun kuzeyinde yer alır. Vadinin kuzeybatısında Geyik Dağları, doğusunda ise Kızıldağ, Teke ve Hisar Dağları yer alır.

Karaman il oldu mu?

İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan ilin merkezi Karaman şehridir. ... 1989 yılında Orta Anadolu'nun gelişmesi maksadıyla alınan kararla Konya ilinden ayrılarak il olmuştur.

Ermenek hangi ilimize bağlıdır?

Ermenek İç Anadolu Bölgesinde yer alan Karaman ilinin 30.000 nüfuslu şirin bir ilçedir.

Karaman oğulları hangi Türk boyundan?

Karamanoğulları Anadolu Selçuklu Devletinin zayıflamasından ve yıkılmasından sonra bağımsızlıklarını ilan edip Karamanoğlu Devletini kurmuşlardır. Karamanoğulları OĞUZ'ların SALUR boyuna mensuptur. 24 Oğuz boyu şunlardır.

Karamanoğulları hangi Oğuz Boyundandır?

"Orta Anadolu'nun güneyinde yaşamış olan bu Türkmen beyliğinin Oğuzlar'ın Afşar boyuna mensup olduklarına inanılmaktadır. Karaman aşireti XII. yüzyılda Aral gölü doğusundaki Maveraünnehir bölgesinde yaşıyordu.

Calla Yemeği nasıl yapılır?

Calla Yapılışı: Et üzerine isteğe göre doğranmış patlıcanlar konur. Patlıcanların üzerine doğranmış soğan sarımsak sivri biber ve dilimlenmiş domatesler yerleştirilir. Yağ tuz ve karabiber ilave edilip 2 su bardağı su konup orta hararetli fırında veya ocakta üzeri kapalı olarak yaklaşık 2 saat pişirilir.

Karaman neden il oldu?

1989 yılında Orta Anadolu'nun gelişmesi maksadıyla alınan kararla Konya ilinden ayrılarak il olmuştur. ... Karaman, Anadolu'da Türkçenin Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından resmî dil ilan edildiği yerdir.

Ermenek adı nereden geliyor?

3-Halkın dilinde Musa Peygamber Ermenek'in güneyindeki GÖKSU 'ya doğru uzanan o muhteşem güzelliği çağlayarak akıp giden sularını bağ ve bahçelerini, doyumsuz doğayı görünce “Burası İremnak” (cennet bahçeleri) dediği için adının Ermenek konduğu, ismini bundan dolayı aldığı yer alır. ...