Rujun içinde ne var?

İçindekiler:

  1. Rujun içinde ne var?
  2. Rujun Kelime anlamı ne demek?
  3. Doğru ruj nasıl sürülür?
  4. Mürekkep yerse ne olur?

Rujun içinde ne var?

Rujun içinde ozokerit, lanolin ve ceserin mumları, balmumu, kastor yağı, beyaz mineral yağı, lanolin yağı, hidrolenmiş bitkisel yağlar, oleil alkol ve bromo asitler bulunmaktadır. Dünyada her üç kadından biri ruj kullanmaktadır ve hayatı boyunca bir kadın ortalama altı gram ruj yutmaktadır.

Rujun Kelime anlamı ne demek?

Fransızca rouge "kırmızı renk, allık" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince rubeus "kızıl" sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Latince ruber "kırmızı" sözcüğünden türetilmiştir. rubidyum maddesine bakınız.

Doğru ruj nasıl sürülür?

Rujunu sürmeye öncelikle dudak içinden başlamalı, daha sonra dışa doğru devam etmelisin. Annelerimizin yaptığı gibi dudaklarını birleştirerek ruju yaymak doğru bir makyaj hareketi değil. Alt ve üst dudağına rujunu eşit bir şekilde uygulamalı ve rujunu elinle dağıtmamalısın.

Mürekkep yerse ne olur?

Sürekli ruj kullanımı vücuda toksin alımını artırıyor, bu da toksititeye neden olabiliyor. Dışarı çıkarken çoğu zaman ruj süreriz. Özellikle yemek yerken veya bir şeyler içerken bu kimyasal rujları yutup bedenimize alırız. Bu, rujlarda bulunan toksinlerin etkisini arttırır.