Tarlaya domuz gelmemesi için ne yapmalıyız?

İçindekiler:

  1. Tarlaya domuz gelmemesi için ne yapmalıyız?
  2. Allah domuzu neden sevmiyor?
  3. Ranger Domuz Kovucu Nasıl Kullanılır?
  4. Pigex ilaç nasıl kullanılır?
  5. Naftalin kokusuna domuz gelir mı?
  6. Domuz ne yiyor?
  7. Yaban domuzu hangi kokuyu sevmez?

Tarlaya domuz gelmemesi için ne yapmalıyız?

Yabani hayvanları vurarak değil, bu tür yöntemlerle mahsullere zarar vermelerinin önlenebileceğini ifade eden Bocut, "Mahsulümüzü yabani hayvanlardan korumak için kuaförlerden topladığım insan saçlarını tarlamın etrafına ekiyorum, ayrıca domuz dışındaki yabani hayvanları ve kuşları da kaçırmak için tarla etrafında ...

Allah domuzu neden sevmiyor?

İşte domuz da beslenme tarzı, görünüşü, insanı tiksindiren tabiatı ve bünyesinde, etini yiyenlere geçebilen trişin vb. zararlı unsurlar taşıması nedeniyle yasaklanmıştır.

Ranger Domuz Kovucu Nasıl Kullanılır?

KULLANIM ŞEKLİ Ürününe 1 lt RANGER 10 LT suyla karıştırılıp bahçe sınırlarınızın dört bir kenarına 20 cc lik kaplara konularak 30 cm aralıklarla arazinizin çevresine uygulanmalıdır.

Pigex ilaç nasıl kullanılır?

PİGEX'E hiç su karıştırmadan doğrudan pamuklu bez parçalarını bandırarak iç ve dış mekanlarda belirli aralıklarla asılarak zarar veren tüm yaban hayvanlarından korunma sağlanır. 10 lt su içerisine 250 ml PİGEX karıştırılarak bağ, bahçe, bostan ve tarla etrafına şerit halinde püskürtme yapılarak ta uygulama yapılabilir.

Naftalin kokusuna domuz gelir mı?

Hulusi Aydaş, ayrıca naftalinin de koku verici bir madde olduğundan domuza karşı etkili olduğunun altını çizdi. Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Yusuf Şahinbaş ise son derece basit ve etkili bir yöntemle tarlasını domuz zararlısına karşı koruyan Köy Muhtarı Hulusi Aydaş'ı tebrik etti.

Domuz ne yiyor?

yor ve bunların üstünde yatıp kalkıyorlar. Domuzlar, yiyecek konusunda fazla müşkülpesent değil. Saman, dışkı ve leş dışında hemen her şeyi büyük bir iştahla tüketiyorlar. Patatese, mısıra ve bakliyata düşkünler ama yemekhane, süthane artıkları, balık, et en sevdikleri yiyecekler.

Yaban domuzu hangi kokuyu sevmez?

Bayramiç İlçe Tarım Müdürü Cahit Uydaş, "Domuz, lavanta kokusunun olduğu bölgelerden uzak duruyor. Bu sene bazı üreticilerin sınırlarına lavanta bitkisini dikip deneme yapacağız. Başarı olunca tüm dağ köylerinde bu uygulamayı hayata geçireceğiz" dedi.