Lavanta türkiyede nerede yetişir?

İçindekiler:

  1. Lavanta türkiyede nerede yetişir?
  2. Bir dönümden kaç litre lavanta yağı çıkar?
  3. Lavanta hangi şehirde?
  4. Lavanta tarlası hangi şehirde?
  5. Lavanta kaç günde çıkar?
  6. 1 dönüm tarladan kaç kg lavanta çıkar?
  7. Isparta lavanta çiçekleri ne zaman açar?
  8. Isparta lavanta tarlaları Ne zaman gidilir?
  9. Isparta merkezden lavanta köyüne nasıl gidilir?
  10. Isparta lavanta bahcesi nerede?
  11. Kuru lavanta tohum olur mu?
  12. Lavanta evde yetiştirilir mi?

Lavanta türkiyede nerede yetişir?

Lavanta Türkiye'de Akdeniz iklimi hakim olan bölgelerde yetişir. Örneğin lavanta ülkemizde Antalya, Mersin, Muğla, İzmir, İstanbul gibi bölgelerde bolca yetiştirilir.

Bir dönümden kaç litre lavanta yağı çıkar?

Bir dönümde 9-11 litre arası yağ elde edilen ve dünyanın en değerli 15 uçucu yağından biri olan lavanta yağı en fazla kozmetik ve parfüm sanayinde kullanılan lavanta, bunun yanında güzel kokusu nedeniyle sabun ve diğer endüstri kollarında, ilaç sanayinde ve ağrı kesici, sakinleştirici, uykusuzluk giderici ...

Lavanta hangi şehirde?

Isparta deyince akla ilk gelen şey tabii ki de gül. Ama güller diyarı Isparta artık ek olarak lavanta bahçeleri ile de anılıyor.

Lavanta tarlası hangi şehirde?

Torosların eteğinde, Isparta'nın yaklaşık 50 km uzağına kurulu ve yalnızca 250 kişinin yaşadığı bir köy hayal edin. Bu köyün adı Kuyucak Köyü ve Türkiye'deki lavanta üretimininin %90'ı bu köyden sağlanıyor.

Lavanta kaç günde çıkar?

Lavanta tohumları 3 gün içerisinde toprağa tutunarak çimlenmeye başlar. Bu süre bazen toprağın ve tohumun kalitesine göre bir hafta gibi bir süreyi de bulabilir.

1 dönüm tarladan kaç kg lavanta çıkar?

Lavantanın dönüme verimi çiçek olarak 1 kilogram arasında gerçekleşirken, yağ verimi çiçek veriminin yüzde 2 ile yüzde 5'i arasında değişiyor.

Isparta lavanta çiçekleri ne zaman açar?

Normal şartlarda lavantalar Haziran ayında çiçeklenmeye başlıyor, Temmuz'un ikinci haftasıda da hasat ediliyor. Yani köyün en güzel hallerini görmek için en ideal zaman Haziran sonu ve Temmuz başı.

Isparta lavanta tarlaları Ne zaman gidilir?

Lavanta Kokulu Köy'e her zaman gidilebilir; fakat lavantaların en güzel görünüme büründüğü ve boylarının en uzun olduğu dönem Haziran ayı ortasından itibaren Temmuz ayının sonuna kadarki süreci kapsamaktadır.

Isparta merkezden lavanta köyüne nasıl gidilir?

Isparta merkezden Lavanta Kokulu Köy'e toplu taşıma ile gelmek isteyenler ise Isparta Garaj'dan kalkan Keçiborlu Turizm otobüsleri ile köye ulaşabilir. Yalnız bu otobüs hafta sonuna özel, kişi başı 13 TL. Isparta Garaj'dan 10:00, 12:00, 14:00'te kalkıyor, Kuyucak'tan dönüşler ise 13:00, 16:00 ve 19:00'da.

Isparta lavanta bahcesi nerede?

Lavanta Kokulu Köy, Isparta ilinin Keçiborlu ilçesinin Kuyucak köyünde bulunur. Lavanta Kokulu Köy olarak bilinmektedir. Isparta merkeze ise 47 km uzaklıkta olan bu küçük köyde 250 hane bulunmaktadır. Lavanta bahçelerinin popüler olmasından sonra bu şirin köye oldukça fazla ziyaretçi gelmektedir.

Kuru lavanta tohum olur mu?

Lavanta tohumu, lavantanın hasat sonunda bir kısmının tohuma bırakılması ile olur. Bu tohuma bırakılan lavantalar en iyi şekilde kurutulur. Böylece lavanta tohumu bir sonraki ekim dönemine kadar hazır olmuş olur.

Lavanta evde yetiştirilir mi?

Lavanta, bahçelerinize de evlerinize de büyüleyici bir güzellik kazandırabilir ancak evde yetiştirilmeye daha müsait olan lavantalar ince yapraklı olanlardır. Munstead ve hidcote türleri evde lavanta yetiştirmek isteyenler için en çok önerilen türler arasında yer alır.