Hiçbirşey nasil yazilir TDK?

İçindekiler:

  1. Hiçbirşey nasil yazilir TDK?
  2. Hiçbir şey ingilizce nasıl yazılır?
  3. Hiçbir şey ayrı mı birleşik mi?
  4. Boşversene nasıl yazılır TDK?
  5. Hak ettin mi hak ettin mi?

Hiçbirşey nasil yazilir TDK?

Hiçbir şey kelimesini doğru bir şekilde yazmak için TDK'dan yararlanmak lazımdır. Bu sayede kelimenin doğru yazımını öğrenebilirsiniz. Hiçbir şey kelimesi ayrı bir şekilde yazılmalıdır. Bu kelimeyi cümle içinde kullanırken hiçbir şey olarak yazmalısınız.

Hiçbir şey ingilizce nasıl yazılır?

TDK'ya Göre Hiçbir şey Bitişik mi Ayrı mı Yazılır? TDK'ya göre bu kelimenin ''hiçbir şey'' şeklinde yazıldığı söylenebilir. Hiç ile bir sözcüğü yan yana gelip, yeni bir mana kazanmasından ötürü bitişik yazılmaktadır. Ancak bu sıfatın yanına gelmiş olan ''şey'' hususi bir mana katmadığı için ayrı şekilde yazılmalıdır.

Hiçbir şey ayrı mı birleşik mi?

TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda hiçbirşey kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. TDK'da kelimenin doğru yazımı "hiçbir şey" şeklinde ayrı yazılır.

Boşversene nasıl yazılır TDK?

Bununla birlikte boş ver kelimesinin doğru yazılışı Türk Dil Kurumu sözlüğünde bulunmamaktadır. Boş ver kelimesinin doğru yazılış şekli ise ayrı şekilde yazılışıdır. Bir başka deyiş ile "boş ver" şeklinde yazılmalıdır. Boşver (Yanlış olan bir kullanımdır.)

Hak ettin mi hak ettin mi?

HAK ETMEK NASIL YAZILIR? Bu kelimenin hak etmek mi, haketmek mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı hak etmek şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.