Diş beyazlatma dolguya zarar verir mi?

İçindekiler:

  1. Diş beyazlatma dolguya zarar verir mi?
  2. Doktorda diş beyazlatma zararlı mı?
  3. Dolgu yapılan diş neden sararır?
  4. Diş beyazlatma jeli ne kadar sürede etki eder?
  5. Beyazlatma zararlı mı?

Diş beyazlatma dolguya zarar verir mi?

Dolgulara zarar vermeden diş beyazlatma işlemi yapmak mümkündür. Beyazlatma jellerinin pH'ı nötre yakındır ve bağlantıda bir hasar yaratmazlar.

Doktorda diş beyazlatma zararlı mı?

Diş hekimi kontrolünde doğru prosedürle uygulanan beyazlatma işleminin dişlere herhangi bir zararı yoktur. Diş beyazlatma dişlerde herhangi bir yapısal değişikliğe veya kalıcı hasara neden olmaz. Diş hekimi tarafından uygulanan diş beyazlatma prosedürü en çok tercih edilen estetik diş tedavisi çözümlerindendir.

Dolgu yapılan diş neden sararır?

Dolgu ve dişin birleşiminde sararma olduysa dolgunun uyumu bozulmuş demektir. Geçirgenlik başlar, diş içerden çürüyebilir. Bu tür bozulmuş dolguların değiştirilmesi gerekir.

Diş beyazlatma jeli ne kadar sürede etki eder?

Bu işlem 30-45 dakika civarı sürer ve anında sonuç verir. Ancak istenilen beyazlık seviyesine ulaşılması için birden fazla seans da gerekebilir. Evde yapılan diş beyazlatma işlemi içinse, diş beyazlatma jelinin gücüne bağlı olarak gece boyunca veya birkaç saat dişe temas etmesini sağlayan bir diş kalıbı gerekir.

Beyazlatma zararlı mı?

Beyazlatma uygulamasının dişlere herhangi bir zararı yoktur. Hızlı, güvenilir ve etkili bir yöntemdir. Diğer restoratif metodlara (bonding, veneer vs) göre daha ekonomik, kolay ve zahmetsizdir.