Yedinci kıta nedir kısaca?

İçindekiler:

  1. Yedinci kıta nedir kısaca?
  2. Devasal çöp yığınları nedeniyle oluşan ve 7 kıta olarak adlandırılan yer nerede bulunmaktadır?
  3. Ülkemizin büyük bölümü hangi kıta üzerindedir?
  4. Çöp adası nerede?

Yedinci kıta nedir kısaca?

Bienal ana başlığını, Antroposen çağının küresel ısınmayla birlikte en gözle görünür sonuçlarından biri olan, Pasifik Okyanusu'nun ortasındaki devasa atık yığınından alıyor. Popüler bilimdeki adıyla “Yedinci Kıta”, 3,4 milyon kilometrekare genişliğinde, 7 milyon ton ağırlığındaki bir plastik yığınından meydana geliyor.

Devasal çöp yığınları nedeniyle oluşan ve 7 kıta olarak adlandırılan yer nerede bulunmaktadır?

7.kıta nerede diye soracak olursak, popüler bilimde “7. Kıtaolarak adlandırılan Pasifik Okyanusu'ndaki 3,4 milyon metrekare genişliğinde ve yaklaşık 7 milyon ton ağırlığındaki bir plastik yığını, diğer bir deyişle 8.kıta gibi. Bu alanın büyük çoğunluğu Hawaii ve California arasında toplanmış durumda.

Ülkemizin büyük bölümü hangi kıta üzerindedir?

Öyle ki, tüm Avrupa kıtasında yüzölçümü en büyük ülke Türkiye'dir. Ülkenin doğu ve batı uçları arasındaki mesafe 2000 kilometreden fazladır. Türkiye topraklarının büyük bir bölümü Asya kıtasında yer alır ve bu bölgeye Anadolu/Küçük Asya adı verilir. Avrupa kıtasında yer alan görece küçük bölüme ise Trakya adı verilir.

Çöp adası nerede?

Kuzey Pasifik Okyanusu'nda, 135° B ve 155° B ile 35° K ve 42° K meridyenleri arasında bulunan yoğun çöp kütlelerine, “çöp adası,” “çöp alanı” ya da “çöp girdabı” deniyor.