Hareketli bağırsak sendromu nedir?

İçindekiler:

  1. Hareketli bağırsak sendromu nedir?
  2. Bağırsak sesi neden olur?
  3. Bağırsak Sendromu Nasıl Anlaşılır?
  4. Bağırsak hareketi nedir?

Hareketli bağırsak sendromu nedir?

İrritabl bağırsak sendromu (IBS), hassas bağırsak sendromu ya da spastik kolon isimleriyle de anılır. Toplumun yaklaşık 'ini etkileyen yaygın bir rahatsızlıktır. Belirtileri karında kramp, ağrı, şişkinlik, gaz, ishal veya kabızlık ya da her ikisini içerir.

Bağırsak sesi neden olur?

Mide guruldaması bağırsakta oluşan zararlı bakterilerin de zaman zaman yol açtığı bir durumdur. Her guruldama açlıktan dolayı olmaz. Çok hızlı yemek yemek, reflü-gastrit gibi mide rahatsızlıkları, gazlı içecekler tüketmek, uykusuzluk ve hatta bazen sinirlilik hali de mide guruldamasına sebep olabilir.

Bağırsak Sendromu Nasıl Anlaşılır?

Bağırsak sendromu belirtileri şunlardır: Haftada 3'ten az veya günde 3'ten fazla dışkılama, püre kıvamında veya sulu dışkılama, dışkı sırasında zorlanma, ani dışkılama hissi, dışkıda mukus bulunması karın ağrısı, bağırsak alışkanlığında değişme, karın şişkinliği.

Bağırsak hareketi nedir?

Madde dışkı olarak tuvalete gitme ihtiyacı hissettirene kadar kalın barsakta depolanır. Kalın barsak hareketi ise sinirler ve hormonlar tarafından kontrol edilerek, kalın barsakta bulunan dışkıyı rektuma iter. Her gün kalın barsakta meydana gelen güçlü kasılmalar ise dışkılamaya ve barsak hareketlerine yol açmaktadır.