Göz enfeksiyonu nedir?

İçindekiler:

  1. Göz enfeksiyonu nedir?
  2. Göz iltihabı nasıl geçer evde?
  3. Göz enfeksiyonu nasıl belli olur?
  4. Göz enfeksiyonu ne kadar sürer?
  5. Gözümüz mikrop kaparsa ne olur?

Göz enfeksiyonu nedir?

Göz enfeksiyonları; bakteri, mantar ve virüs gibi zararlı mikroorganizmaların göz küresinin veya etrafındaki alanın herhangi bir kısmına yerleşmesiyle oluşur. Söz konusu alanlara, gözün saydam ön yüzeyi (kornea) ve gözün dışını ve göz kapaklarının içini kaplayan ince, nemli zar (konjonktiva) dahildir.

Göz iltihabı nasıl geçer evde?

Papatya çayı, göz enfeksiyonu durumunda rahatlama sağlamak için göz banyosu olarak kullanılabilir. Aktardan aldığınız papatya çayını sıcak suda 5 dakika kaynatın ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Ardından temiz bir pamuk yardımıyla enfekte olan bölgeye uygulayın veya göz banyosu yapın.

Göz enfeksiyonu nasıl belli olur?

Tıp dilinde konjonktivit, konjonktiva adı verilen göz enfeksiyonu, gözün en dış tabakası ve/veya göz kapaklarının iç yüzeyini saran zar tabakanın iltihaplanmasından ileri gelen tıbbi bir durum, bir hastalıktır. Gözde çapaklanma, kızarıklık, ağrı ve sulanmasıyla seyreden bir hastalıktır.

Göz enfeksiyonu ne kadar sürer?

Örneğin konjonktivit belirtileri birkaç günden birkaç haftaya kadar sürebilir. Konjonktivit bakteri kaynaklıysa, antibiyotikli göz damlası, merhemler veya oral ilaçlar, gözlerinizdeki bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Antibiyotiklere başladıktan sonra semptomlar birkaç gün içinde kaybolur.

Gözümüz mikrop kaparsa ne olur?

Basit bir mikrop ile de bu enfeksiyon riski oluşabilmektedir. Bunun yanında arpacık olması da mikrop kapma sonucunda oluşan bir enfeksiyon hastalığıdır. Gözde batma, yanma, sulanma, kaşınma, çapaklanma ve sıvı akması şeklinde ortaya çıkan belirtiler göstermektedir.