Menisküs traşlama nedir?

İçindekiler:

  1. Menisküs traşlama nedir?
  2. Menisküs kendini yeniler mi?
  3. Menisküs tamamen alınırsa ne olur?
  4. Meniskus Yirtigi icin ne yapmali?
  5. Menisküs kendi kendine iyileşir mi?
  6. Menisküs tekrar yırtılır mı?

Menisküs traşlama nedir?

Menisküs Yırtığı Artroskopi Ameliyatı Bir veya daha fazla küçük kesi kullanarak, cerrah yırtıkları, kıkırdak aşınmalarını traşlamak/temizlemek için veya tamir etmek için diz içine başka aletler yerleştirir. Artroskopi için cilde açılan kesiler oldukça küçüktür, genellikle her biri yaklaşık 1 santimetredir.

Menisküs kendini yeniler mi?

Daha çok sporcu hastalığı olarak bilinen menisküs yırtıkları, kişinin ani yön değiştirmesi ve durması sırasında ortaya çıkabiliyor. Ağrı, şişlik ve dizin bir anda kilitlenmesine yol açabilen menisküs yırtıkları kendi başına ise maalesef iyileşmiyor.

Menisküs tamamen alınırsa ne olur?

Menisküs alınmasının avantajı hastaların ameliyattan 4-6 saat sonra yürümekte ve 3 hafta sonra spora dönmeleridir. Dezavantajı; menisküsün büyük kısmının yırtık olduğu durumlarda menisküsün büyük bir kısmı -bazen tamamı- alınır. Bu da zaman içinde diz ağrılarına ve kireçlenmeye neden olabilir.

Meniskus Yirtigi icin ne yapmali?

Menisküs Yırtığı Nasıl Tedavi Edilir? Ani yaralanmada başlangıçta diz dinlendirilmeli, buz uygulaması ve kompresyon, bacağın yükseğe kaldırılması yapılmalıdır. Uzun dönemde hareket düzenlenmeli, steroid olmayan ağrı kesiciler kullanılmalı ve hasta fizyoterapiye alınmalıdır.

Menisküs kendi kendine iyileşir mi?

Daha çok sporcu hastalığı olarak bilinen menisküs yırtıkları, kişinin ani yön değiştirmesi ve durması sırasında ortaya çıkabiliyor. Ağrı, şişlik ve dizin bir anda kilitlenmesine yol açabilen menisküs yırtıkları kendi başına ise maalesef iyileşmiyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op.

Menisküs tekrar yırtılır mı?

Menisküs onarımının başarı oranları yırtığın tipi ve yapılan cerrahinin şekline göre değişmekle birlikte % 70 ile 95 arasındadır. Yapılan tamire rağmen menisküs iyileşmeyebilir veya tekrar yırtılabilir. Başka bir deyişle, menisküs tamiri yapılan hastaların % 5-30'unda ikinci bir cerrahi gerekli olabilir.