Pert kaydı nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Pert kaydı nasıl alınır?
  2. Pert kaydı nasıl bakılır?
  3. Hurda belgeli araç tekrar trafiğe nasıl çıkar?
  4. Hurda belgeli trafiğe çıkamaz ne demek?

Pert kaydı nasıl alınır?

Kasko sigortasında p'den fazla hasara uğrayan araçlar pert araç olarak ifade edilir. Pert olan araçlar için sigorta şirketi aracın o günkü değerini maddi olarak öder. Pert olan aracın durumu plakasına işlenir. İşte bu durumda pert kaydı oluşur.

Pert kaydı nasıl bakılır?

Pert kaydı olan aracı iki şekilde öğrenebiliriz. Bunlardan bir tanesi sigorta şirketleri aracılığı ile şase numarası bilgileri verilerek. Bir diğer öğrenme olanağımız ise 5664 e mesaj atarak öğrenebiliriz. 5664 e atlın mesajlarda pert kaydı vardır diye yazmaz.

Hurda belgeli araç tekrar trafiğe nasıl çıkar?

Çekme belgesi olan aracın hurda belgesi alınmış araçtan farkı hurda belgeli aracı trafiğe çıkarmak yasak iken çekme belgeli aracı trafiğe çıkarmak yasak değildir. Çekme belgesi olan bir aracın trafiğe çıkarılması istendiğinde Trafik Müdürlüğüne gidilerek aracın yeniden tescil ettirilmesi gerekir.

Hurda belgeli trafiğe çıkamaz ne demek?

Hurda belgeli araçlar hiçbir şekilde tescil ettirilemez. Genelde bu tip araçlar parça olarak değerlendirilmektedir. Bunlardan alınan parçalar kullanıldığı aracın kayıtlarına işlenir. ... Bu yüzden de hurda belgeli olan araç yeniden trafiğe çıkamaz.