Ayak topuklarım ağrıyor neden?

İçindekiler:

  1. Ayak topuklarım ağrıyor neden?
  2. Topuk arkası ağrısı ne iyi gelir?
  3. Ayak bileği arkası ağrısı nasıl geçer?
  4. Topuk dikenine hangi doktor bakar?

Ayak topuklarım ağrıyor neden?

Bunun birçok nedeni vardır. Yanlış ayakkabı seçimi, fazla ayakta durma, uzun süreli yürüyüş gibi nedenlerden ortaya çıkabilir. Topuk kemiği yerle fazla temas ettiğinde bir süre sonra ağrımaya başlar. Bunun dışında topuk dikeni gibi rahatsızlıklar da topuk ağrısına neden olur.

Topuk arkası ağrısı ne iyi gelir?

Topuk ağrılarını gidermek adına bazı doğal çözümler bulunabilir. Özellikle elma sirkesi ayaklara sürülerek 15 dakika boyunca ayakta bekletilir. Topukta ağrıları gidermek için de epsom tuzları kullanılabilir. Adaçayı da topuk ağrılarını gideren mucizevi çözümler arasında yer alır.

Ayak bileği arkası ağrısı nasıl geçer?

Ayak bileği ağrısı, genellikle ayak bırakılmasından ve yanlış bir hareket sonucunda ortaya çıkar. Ayak bileğindeki ağrıları geçirmek için bölgeye buz uygulaması yapılmalı ve bacak yeteri kadar dinlendirilmelidir. Gerekli görülen durumlarda sargı bezi ile incinen bölge sarılır ve ağrı kesici tavsiye edilir.

Topuk dikenine hangi doktor bakar?

Topuk dikeni hangi bölüm bakar?” sorusu, hastalığı yaşayan kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır. Bu şikayetlere sahip olan kişi, bir an önce uzman bir hastanenin ortopedi ve travmatoloji birimine başvurmalıdır.