Gastrit nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Gastrit nasıl tedavi edilir?
  2. Gastrik ne demek?
  3. Gastrit kendi kendine geçer mi?
  4. Kronik gastrit kansere dönüşür mü?
  5. Mide patlaması neden olur?

Gastrit nasıl tedavi edilir?

Gastrit tedavisinde mide asidini baskılayıcı antiasitler, proton pompa inhibitörleri, H2 reseptör blokerleri gibi ilaçlar kullanılır. Helicobacter pylori ve diğer bakterilerden kaynaklanan durumlarda antibiyotik tedavisi başlanır. Kronik otoimmün gastrit sıklıkla B12 vitamini eksikliği ile birlikte seyreder.

Gastrik ne demek?

Gastrit, kısaca "mide zarının iltihaplanması" olarak tanımlanır. “Helicobacter” isimli bakteri enfeksiyonu sebebi ile oluşur. Bu bakteri, mideyi koruyan asit dengesinin bozulmasına sebep olarak gastriti tetikler. Gastritin en önemli belirtisi, midenin üst bölümünde oluşan ağrılar ve midede yanma hissidir.

Gastrit kendi kendine geçer mi?

Alkol, tütün, kimyasal maddeler ve bunun gibi tahriş edici ürünlerden, bakteri ve virüs kökenli enfeksiyonlardan, alerjilerden kaynaklanabilen gastritin (ya da mide iltihabı), ivegen biçiminin başlıca belirtileri arasında yemeklerden sonra midede rahatsızlık duygusu, bulantı, kusma, ekşime, iştah yitimi, mide ağrıları ...

Kronik gastrit kansere dönüşür mü?

Gastritin en yaygın sebeplerinin başında ise helibakter pilori, sigara kullanımı, alkol tüketimi, yaygın romatizmal ağrı kesici alımı da gastrite zemin hazırlayabiliyor. Teşhisle birlikte tedaviye hızla cevap veren gastrit, ihmal edildiğinde kanser gibi ciddi tablolarla sonuçlanabiliyor.

Mide patlaması neden olur?

Mide delinmesi, mideye zararlı olan yiyecek veya içecekleri çok fazla ve sürekli bir şekilde tüketmek sonucu gerçekleşmektedir. Mide sağlığının korunması için yediklerimize, içtiklerimize dikkat etmek gerekir.