Türk Hava Yolları pilotu ne kadar kazanıyor?

İçindekiler:

  1. Türk Hava Yolları pilotu ne kadar kazanıyor?
  2. TSK ne kadar maaş alıyor?
  3. Askeri uçak pilotu nasıl olunur?
  4. Bir savaş pilotu kaç yılda yetişiyor?
  5. F-16 pilotu olmak için ne yapmak gerekiyor?

Türk Hava Yolları pilotu ne kadar kazanıyor?

2021 yılı kapsamında Türk Hava Yolları tarafından gerçekleştirilen açıklama bağlamında; her pilotun aylık ortalama 60 bin TL gibi bir maaş aldığı ifade edilmiştir. Bunun dışında ödenen ikramiye, tazminat ve diğer ek ödemeler maaş üzerine eklendiğinde aylık ortalama 100.000 TL gibi bir kazanç elde edilmektedir.

TSK ne kadar maaş alıyor?

Subay Maaşları TSK'da subayların maaşları 5 bin ile 8 bin TL arasında değişir. Subayların rütbelere göre aldıkları maaşlar kıdem sırasıyla şu şekildedir: Albay: 8.821,28 TL. Yarbay: 8.161,92 TL.

Askeri uçak pilotu nasıl olunur?

Eğer yaşınız askeri pilot olmak için yeterliyse; sivil lise veya askeri liseleri bitirdikten sonra Hava Harp Okulu, Kara Harp Okulu ve Deniz Harp Okulunun kendi yaptığı sınavlara girerek şansınızı deneyebilirsiniz.

Bir savaş pilotu kaç yılda yetişiyor?

Dünyanın en uzun süren eğitimi savaş pilotluğu eğitimidir. Beş sene Hava Harp Okulu eğitimi sonrasında bir savaş pilotunun harbe hazırlık eğitimi uçuş okuluyla birlikte neredeyse 3 sene sürüyor.

F-16 pilotu olmak için ne yapmak gerekiyor?

F-16 savaş pilotu olmak isteyen gençlerin iyi eğitim sonucu sınavlarını geçip Hava Harp Okulu'nu kazanmaları gerekiyor. Hava Harbiyeli olabilmek için gençlerin Öğrenci Seçme Uçuşlarında hem teorik hem de pratik derslerde başarılı olmaları şartı aranıyor.