Alibaba ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Alibaba ne iş yapar?
  2. Alibaba nerenin şirketi?
  3. Ali Baba nereyi aldı?
  4. Trendyol Alibaba kim?
  5. Trendyol sahibi Alibaba mı?

Alibaba ne iş yapar?

Günümüzde dünyanın en popüler alışveriş sitesi olarak bilinen Alibaba Group Holding Limited şirketi, Çin'den e-ticaret ve çevrimdışı portallar aracılığıyla tüketiciden tüketiciye, işletmelerden tüketiciye ve işletmelerden işletmelere ürün satışı ve çeşitli diğer hizmetler sağlayan dünyanın en büyük platformudur.

Alibaba nerenin şirketi?

Alibaba Grup veya Alibaba.com olarak da bilinen Alibaba Group Holding Limited, e-ticaret, perakende, internet ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren çokuluslu bir Çin teknoloji şirketidir. 28 Haziran 1999'da Çin'in Zhejiang eyaletinin Hangzhou şehrinde kurulmuştur.

Ali Baba nereyi aldı?

Alibaba Trendyol'u Satın Aldı

Trendyol Alibaba kim?

Dünyanın lider e-ticaret gruplarından Alibaba Group, 2018'de Trendyol'a ortak oldu. Alibaba yatırımı ile Türkiye'den çıkan ilk unicorn olduğu yorumları yapıldı.Alibaba 728 milyon dolar yatırım yapmıştır. Günümüzde Trendyol'un ana hissedarı Alibaba'dır.

Trendyol sahibi Alibaba mı?

2018 yılında 728 milyon dolarlık yatırımla Trendyol'un yaklaşık yüzde 75'ini bünyesine katan Çinli e-ticaret devi Alibaba Group, 20 yıllarında yapılan sermaye artırımlarının ardından tarihinde yapılan son sermaye artımı ile şirketteki payını yüzde 86.5'e kadar çıkarmış oldu.