Havuç faydaları ve zararları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Havuç faydaları ve zararları nelerdir?
  2. Havuç nelere iyi gelir?
  3. Cok havuc yersek ne olur?
  4. Havuç bağışıklık sistemini güçlendirir mi?
  5. Havuç yemek kilo aldırır mı?

Havuç faydaları ve zararları nelerdir?

Havuç bu antioksidanlar yanında içerdiği yüksek oranda lif, K1 vitamini ve potasyum sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir, kabızlığı önler. Kalp sağlığı için faydalıdır; diyabet gibi bazı kronik hastalıklara karşı korur. Düşük kalorili ve doyurucu olduğu için sağlıklı kilo vermeyi destekler.

Havuç nelere iyi gelir?

Bünyesinde barındırdığı A, C, K vitaminleri, pantotenik asit, potasyum, folik asit, demir, bakır, magnezyum sayesinde havucun vücuda son derece önemli faydaları vardır. Havuç kuvvet verir, vücuttan kaybolan mineralleri yerine koyar, gözlere iyi gelir, kansızlığa karşı iyi gelir, hemoglobin ve eritrositleri çoğaltır.

Cok havuc yersek ne olur?

Fakat havuç çok miktarda ve düzenli tüketildiğinde, onu turuncuya çeviren karoten maddesi, cildin rengini de değiştirmeye başlıyor. Ama tabii ki bu durum geçici. Havuç yemeyi bıraktığınızda, ten renginiz de normale dönüyor. Zaten ısrarla aşırı miktarda ve sürekli tüketilmesi ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Havuç bağışıklık sistemini güçlendirir mi?

Bağışıklık sisteminizi güçlendirir: Havuç, içerdiği karotenoidler ve C vitamini sayesinde bağışıklık sistemimizi korumak için antikor oluşmasına yardımcı olur.

Havuç yemek kilo aldırır mı?

Ayrıca kalorisi düşük bir besin. 100 gram havuçta en fazla 20-30 kalori kazanılabiliyor. Glisemik yükü eskiden sanıldığı gibi yüksek de değil. Bu nedenle kilo kontrolünü de kolaylaştırıyor. Havuç “çiğ” olarak yendiğinde kan şekerini “zıplatıp”, insülin dalgalanmalarına yol açmıyor, “kilo almanıza” da neden olmuyor.