Fajita nedir ve nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Fajita nedir ve nasıl yapılır?
  2. Fajita çeşnisi nedir?
  3. Fajita ne ile yapılır?
  4. Fajita nın yanında ne gider?
  5. Fajita baharatının içinde ne var?

Fajita nedir ve nasıl yapılır?

Fajita, Tex-Mex mutfağına ait ızgara et ve buğday ya da mısır unuyla yapılmış tortilla ile ikram edilen bir çeşit yemektir. Orijinali dana eti ile yapılmasına karşın günümüzde tavuk, domuz ve karides ile yapılan çeşitleri de vardır.

Fajita çeşnisi nedir?

Fajita baharat karışımı'nın dünya mutfaklarına çıkış yeri, Güney Amerika mutfağıdır. Fajita baharat karışımı kurutulmuş soğan, toz halinde sarımsak, acı ve tatlı toz biber, kimyon, karabiber, tuz ağırlıklı baharat karışımıdır.

Fajita ne ile yapılır?

Fajita ya da fajitas, ızgara et ve buğday ya da mısır unuyla yapılmış tortilla ile ikram edilen bir çeşit yemektir. Orijinali dana eti ile yapılmasına karşın günümüzde tavuk ve karides ile yapılan çeşitlerini bulmak olasıdır. Lokantalarda, et, soğan ve değişik tipteki dolmalık biberlerle birlikte pişirilmektedir.

Fajita nın yanında ne gider?

Fajita yanına ne gider?
  • Fajitanızın yanına fırın makarna yapabilirsiniz.
  • Fajitanızın yanına tane tane pirinç pilavı yapabilirsiniz.
  • Patates kızartabilirsiniz.
  • Güzel bir salata ile menünüzü taçlandırabilirsiniz.

Fajita baharatının içinde ne var?

İçerisinde; tuz, sarımsak granül, tatlı kırmızıbiber, soğan, kekik, acı kırmızıbiber, zerdeçal, kimyon, karabiber, kekik yağı bulunmaktadır. Arifoğlu Baharat üretim fabrikasında ürünler; eleme, ayıklama, sterilizasyon ve paketleme işlemlerinden sonra satışa sunulur.