Paraben ilacı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Paraben ilacı ne işe yarar?
  2. Paraben yerine ne kullanılıyor?
  3. Parabenin içeriği nedir?
  4. Paraben türevleri nelerdir?

Paraben ilacı ne işe yarar?

Paraben'ler gıda ve ilaçlarda bakteri oluşumunu engellemek için koruyucu olarak kullanılıyor. Metil, etil, propil, butil paraben ve sondum benzoat, paraben çeşitlerine örnek... Bu maddelere duyarlı kişilerde ağır cilt bulguları veya deride kızarıklık, şişlik, kaşıntı ve ağrıya neden oluyorlar.

Paraben yerine ne kullanılıyor?

PARABEN YERİNE KULLANILAN KORUYUCULAR Bir süredir piyasada olan koruyucular arasında formaldehyde, quaternium-15, imidazolidinyl urea, diazolidinyl urea ve dimethyloldimethyl hydantoin bulunuyor [1].

Parabenin içeriği nedir?

Daha az yaygın olarak parabenler izobütilparaben, izopropilparaben, benzilparaben ve onun sodyum tuzu olarak bulunmaktadır.Parabenin genel yapısı sayfanın sağ üstünden belirtilmiş olup, R ile gösterilen kısım metil, etil, propil ve bütil gibi alkil gruplarını belirtmektedir.

Paraben türevleri nelerdir?

Yaygın parabenler, metilparaben (E numarası E218), etil paraben (E214), propilparaben (E216), bütilparaben ve heptilparaben (E209)dir. Daha az yaygın olarak parabenler izobütilparaben, izopropilparaben, benzilparaben ve onun sodyum tuzu olarak bulunmaktadır. Antimikrobiyal ajandır.