Evdeki malzemelerle parfüm nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Evdeki malzemelerle parfüm nasıl yapılır?
  2. Lavanta kokusu parfüm nasıl yapılır?
  3. Esans ile parfüm nasıl yapılır?
  4. Çiçek esansı nasıl yapılır?
  5. Lavanta yağından parfüm nasıl yapılır?

Evdeki malzemelerle parfüm nasıl yapılır?

Evde parfüm yapımı için ilk adım olarak bir cam şişeye votka ile yasemin, vanilya ve lavanta yağları ekleyin. Bu uçucu yağ karışımını karıştırın. İkinci adım olarak iki gün beklettiğiniz karışıma steril suyu veya portakal çiçeği suyu ilave ederek hafifçe çalkalayın.

Lavanta kokusu parfüm nasıl yapılır?

Lavantanın sakinleştirici ve ferah etkisi tüm evinizi sarsın, gece uykularınız rüyalara bulansın! Su dolu bir kabın içine biraz karbonat ekleyin ve karıştırın. Üzerine birkaç damla lavanta yağı damlatın ve tekrar karıştırın. Karışımı bir şişeye koyup güzelce çalkalayın ve ev yapımı lavanta kokunuza merhaba deyin!

Esans ile parfüm nasıl yapılır?

100 ml suya 30 damlayı geçmeyecek ölçüde bir veya birkaç esans yağ ekliyorsunuz ve parfümünüz hazır. Her defasında iyice çalkalayıp öyle kullanın. Ve elbette, giysilerinize bulaşmamasına dikkat edin. Çıplak teninize sıkın ve 10-15 dakika sonra giyinin.

Çiçek esansı nasıl yapılır?

Arıtılmış ve kokusuz sebze ya da hayvan yağı cam tabaklara dağıtılır ve oturması için beklenir. Taze çiçek yaprakları ya da tüm çiçekler yağ tabakasının üzerine yerleştirilir ve preslenir. Kullanılan çiçeğe göre 1-2 gün ya da 2 hafta kadar oturması için beklenir. Bu sürede çiçeğin kokusu yağa geçer.

Lavanta yağından parfüm nasıl yapılır?

200 gram saf su, 25 gram alkol ve bir tutam lavanta. Hepsini karıştırıp cam bir şişeye koyun. Biraz dinlendikten sonra içine 3 damla lavanta çiçeği yağı ekleyin. Parfümünüz hazır, kullanabilirsiniz.