Gerçekte oruç kaç gün?

İçindekiler:

  1. Gerçekte oruç kaç gün?
  2. Neden bir ay oruç tutuyoruz?
  3. Oruç tutmanın fazileti nedir?
  4. Aşağıdakilerden hangisi oruç farz değildir?

Gerçekte oruç kaç gün?

ORUÇ GERÇEKTE KAÇ GÜN ? Ortodoks İslam inancına göre farz olan orucun süresi 29-30 gündür. Oysa Kur'an, bize göre bu konuda farklı bir gün sayısını işaret emektedir. Bir ay süreyle oruç tutma, Kur'an kaynaklı değildir.

Neden bir ay oruç tutuyoruz?

Orucun her zaman için 30 gün olarak belirlenmiyor olmasının en önemli nedeni, aylar için belirlenmiş kameri ay özelliğinden kaynaklanıyor. Sadece 30 günlük ay döngüsü olması halinde, 360 günlük bir döngünün bulunması gerekecektir. Hicri takvimde bu nedenle her yıl 10 – 11 gün geriye gelinerek oruç tutulmaya başlanır.

Oruç tutmanın fazileti nedir?

İnsanın yaptığı her iyilik ve ibadet sevap bakımından 10 katından 700 katına, Allah Teala'nın dilediği sayıya kadar artar, oruç hariç. Çünkü oruçun karşılığını bizzat Allah verecektir. Oruç ibadeti Hz. ... İnsan bu mahluklar arasından ibadetle ve oruçla en üst mertebeye çıkanıdır.

Aşağıdakilerden hangisi oruç farz değildir?

Oruç ibadetinin farz olması için kişinin sağlıklı olması ve yolcu olmaması gerekir. Ancak yolcu olan kimselere oruç farz olmamakla birlikte tutarlarsa kendileri için daha hayırlı olur. Hayız ve nifas halindeki kadınlara yine kendisi veya çocuğu zarar görecek durumdaki hamile veya emzikli hanımlara da farz değildir.