Projede kesit nedir?

İçindekiler:

  1. Projede kesit nedir?
  2. Kesit alma nedir kısaca?
  3. Sistem kesiti ne demek?
  4. Profil kesit nedir?
  5. Kesit eş anlamlısı nedir?

Projede kesit nedir?

Birbirine paralel iki ve daha fazla düzlemle parçaların kesilmesi sonucu elde edilen görünüşlere paralel kademeli (kaydırılmış) kesit denir. Bir cismin açıklanması istenen kısmının kesit olarak çizildiği görünüşlerdir.

Kesit alma nedir kısaca?

Kesit Alma Nedir? Bir cismin kesildiği varsayılarak, görünmeyen iç kısımlarının görünür olarak ifade edildiği görünüşlere “Kesit Görünüş” denir. Cismin görünmeyen bu detaylarının görünür hale getirilerek anlaşılır olması ve ölçülendirilebilmesi için kesit alma işlemi yapılır.

Sistem kesiti ne demek?

Sistem kesiti genel olarak yapı uygulama projelerinde veya Mimarlık Bölümü Bitirme projesi alan arkadaşlar için; Uygulama planı üzerinden istenen ve Cephe Sistem Detayı olarak adlandırılan 1/50 tekniği ile normal kesit çizilip daha sonra 1/20 ölçekli detayların işlendiği mimari projedir.

Profil kesit nedir?

Uzunluğu boyunca profili kesiti değişmeyen parçaların eksenine dik olarak alınan kesite profil kesit denir. Miller, profil demirler, kasnak kolları ve buna benzer parçalar örnek olarak verilebilir. Şekil 1' de Z şeklindeki profil demirin normal ön görünüşü ve kesit alınmış sol yan görünüşü görülmektedir.

Kesit eş anlamlısı nedir?

kesit kelimesinin eş anlamlı sözcükleri : makta, kesim.