Polo ne anlama geliyor?

İçindekiler:

  1. Polo ne anlama geliyor?
  2. Polo marka hangi ülkenin?
  3. Polo oyunu nasıl oynanır?
  4. Poloist ne demek?
  5. Polo oyunu kaç kişi ile oynanır?
  6. Curling Nedir ve Nasıl Oynanır?

Polo ne anlama geliyor?

Polo At üzerinde oynanan bir oyun. Bu oyunda iki rakip takımın sürücüleri ellerinde ucu çekiç gibi olan uzun sopalarla ağaçtan yapılmış topa vurarak rakip takımın kalesine gol atmaya çalışırlar. Oyun açık veya kapalı sahada oynanabilir.

Polo marka hangi ülkenin?

Markası Amerika Birleşik Devletleri'nde polo sporunun yönetim organı olan Birleşik Devletler Polo Birliği'nin (USPA) resmi markasıdır.

Polo oyunu nasıl oynanır?

Polo (Diğer adıyla: Çevgen), at üzerinde dörderli iki takım oyuncularının ellerindeki özel oyun sopalarıyla 10 cm çapındaki bir topa vurmalarıyla oynanan bir oyundur. Amaç rakip takımın kalesine gol atmaktır (topu menziline ulaştırmaktır).

Poloist ne demek?

çevgenci, çevgen oynayan kimse.

Polo oyunu kaç kişi ile oynanır?

Polonun, bir modern çeşidi ise arena polo olarak adlandırılıyor ve kapalı sahada veya açık havada oynanıyor. Oyun alanı daha küçük olan arena polo, her bir takımda yer alan üç oyuncu ile oynanıyor ve şişirilebilen deri top kullanılıyor. Arena polo maçı genellikle altışar dakikalık dört devreden oluşuyor.

Curling Nedir ve Nasıl Oynanır?

Curling, dörder kişilik iki takım arasında oynanan bir spor. Amaç, en fazla sayıda granit taşı buz pistin diğer tarafında bulunan ve “ev” diye tabir edilen dairesel alanın merkezine doğru atmaktır. Takımda her oyuncunun iki atış hakkı vardır.