155 şikayet nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. 155 şikayet nasıl yapılır?
  2. Trafik Şikayet Nasıl Yapılır?
  3. Ihbar etmek suç mu?
  4. Internet suçları nereye şikayet edilir?
  5. Mahkemem olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  6. Köpek gürültüsü nereye şikayet edilir?
  7. Köpek şikâyeti nereye yapılır?

155 şikayet nasıl yapılır?

İnternet üzerinden şikayet veya ihbarda bulunmak için, Emniyet'in internet sitesine girildikten sonra, giriş sayfasındaki “155 Polis İmdat artık internette” yazılı bölüme “tık”layıp, açılan form, doldurulduktan sonra, “155@iem.gov.tr” adresine gönderilmesi yeterli.

Trafik Şikayet Nasıl Yapılır?

Yollarda oluşan hatalı davranışları bildirmeniz için oluşturulan şikayet numaraları üzerinden ve günümüzde trafik şikayet numarası olarak 155 polis imdat olarak kullanılan hat üzerinden Şahit olduğunuz trafik problemini bildirebilirsiniz. Nerede olursanız olun 155 polis hattını arayarak ihbar da bulunabilirsiniz.

Ihbar etmek suç mu?

İhbar kişinin suç olarak düşündüğü bir olayın kolluğa, savcılığa bildirmesi veya basın yayın yoluyla işlenen suçun kollukça ihbar kabul edilmesidir. İhbar genelde gizlidir. Çoğu zaman şikayet olarak kolluk ve savcılığa yaptığımız bilgilendirmeler ihbar niteliğindedir.

Internet suçları nereye şikayet edilir?

Bilişim suçları hazırlanacak bir şikayet dilekçesi ile bulunduğunuz yer Cumhuriyet Başsavcılığına veya bulunduğunuz yerdeki Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerine yapılabilir. Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı suçun işlendiği yerdeki Cumhuriyet Başsavcılığıdır.

Mahkemem olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Bu noktada www.yargitaycb.gov.tr adresini kullanabilir ve tebliğname numarası, esas numarası, karar numarası ya da T.C. kimlik numaranız üzerinden dava dosyası sorgulama işlemlerini de gerçekleştirebiliyorsunuz.

Köpek gürültüsü nereye şikayet edilir?

1-Köpeğin sahibini, hayvanın aşırı ses çıkartması nedeni ile zabıtaya şikayet edin. (Telefon ile yardımcı olurlar ancak elinizde belge olması sonraki aşamalarda işinize yarar o yüzden her türlü müracaatınızı yazılı yapmanızı öneririm.) 2-Zabıtanın idari para cezası yazıp yazmadığı, işlem yapıp yapmadığını takip edin.

Köpek şikâyeti nereye yapılır?

Köpeğin tahliyesi için önce yönetim planına bakılması, çevre il müdürlüğüne şikâyetçi olunması ve sulh hukuk mahkemesinden tahliye talep edilmesi gerekiyor. Şikâyet üzerine bilirkişi desibel ölçümü yapar. Bu ölçüm apartmanın genelinde değil de yalnızca şikâyetçinin dairesinde yapılır.