Hünnap meyvesinin diğer adı nedir?

İçindekiler:

  1. Hünnap meyvesinin diğer adı nedir?
  2. Hünnap hangi yöreye aittir?
  3. Hünnap meyvesi nasıl kullanilir?
  4. Hünnap kabuğu yenir mi?
  5. Hünnap meyvesi kilosu ne kadar?
  6. Kuru hünnap faydaları nelerdir?
  7. Hünnap ne zaman olur?
  8. Taze Hünnap ne zaman çıkar?
  9. Hünnap nasıl bir bitkidir?
  10. Hünnap tadı neye benzer?
  11. Hünnap marmelatı nasıl yapılır?
  12. Hünnap yaprağı çayı nasıl yapılır?
  13. Taze hünnap nasıl saklanır?
  14. Hünnap şeker hastalığına iyi gelir mi?

Hünnap meyvesinin diğer adı nedir?

Cehrigiller (Rhamnaceae) familyasından dikenli, sarı çiçekleri olan ağacın meyvesine hünnap (Ziziphus zizyphus) adı verilir.

Hünnap hangi yöreye aittir?

Üzerinde kahverengi tonlarında incecik bir kabuğu bulunan meyve, Çin'de çokça tüketiliyor ve "ölümsüzlük meyvesi" ya da "Tanrı'nın bir hediyesi" gibi sıfatlarla anılıyor. Rusya, Kuzey Afrika, Güney Avrupa, Orta Doğu ve Batı Amerika'da yetiştirilen hünnap, sert çekirdekli, iri zeytin biçiminde ve büyüklüğündedir.

Hünnap meyvesi nasıl kullanilir?

HÜNNAP NASIL TÜKETİLİR? Şifa dostu olan bu meyveyi güneşte kurutularak çerez olarak çay ile tüketilebilmektedir. Ayrıca kaynatılıp suyu içilebilir ve bu meyvenin reçeli yapılmaktadır. BU meyve bitkisel ilaç olarak da kullanılmaktadır.

Hünnap kabuğu yenir mi?

Hünnap tıpkı zeytin gibi etlidir ve tek bir çekirdeği vardır. Genelde can eriği boyutlarındadır. Dışındaki kabuğu incedir ve bu kabuk da yenebilir.

Hünnap meyvesi kilosu ne kadar?

Isparta'nın Gönen ilçesinde hasadı devam eden hünnap meyvesinin kilogram fiyatı 10 TL'den satılıyor.

Kuru hünnap faydaları nelerdir?

Saponinler, polisakkaritler ve flavonoidler olarak bilinen bileşikleri içeriyor. Bu zengin içeriği sayesinde ise doğal bir sakinleştirici görevi görüyor. -Fazla miktarda C vitamini içermesi sebebiyle tam bir antioksidan kaynağıdır ve vücudu toksinlerden arındırır.

Hünnap ne zaman olur?

Doğanın bize sunduğu mucizelerden biri olan hünnap zengin besin içeriği sayesinde hakikaten tam aşık olmalık. Eylül ayının gelişiyle sofralarda yerini bulan hünnap tazeliğini ekim aylarının sonlarına kadar koruyor.

Taze Hünnap ne zaman çıkar?

Minicik cüssesiyle şifa dağıtan mucize meyve hünnap pek çoklarına tanıdık gelmeyebilir. Eylül ve Ekim aylarında taze olarak bulunabilen, yılın geri kalanında ise kuru olarak tüketilen hünnabın faydaları saymakla bitmiyor. İçeriğinde bulunan C ve A vitaminleri önemlidir.

Hünnap nasıl bir bitkidir?

Hünnap, bizim pek de aşina olmadığımız cehrigiller familyasına ait bir bitki. 4-5 metre yüksekliğe kadar ulaşabilen bu bitki, hünnap ağacı olarak biliniyor ve dikenli dallarıyla kolayca tanınabiliyor. İlkbaharda sapsarı çiçekler açıp etrafa misler gibi kokular saçan bu ağacın meyveleri ise sonbahara doğru olgunlaşıyor.

Hünnap tadı neye benzer?

Tazesinin tadı elmayı andırıyor. Ham ve olgunlaşmış olanın arasında tadı değişiyor. Çoğu vatandaş bunu taze olarak yiyor ama hurmayı andırdığı için kurusunu da tüketen oluyor.

Hünnap marmelatı nasıl yapılır?

Doğranan hünnaplar bir tencereye konulur ve üzerine toz şeker eklenir. Toz şeker eriyip, saldığı suyu çekip, kıvamlı bir hal alana kadar pişirilir. Kıvamlı bir hal alınca altı kapatılır ve el blendırı ile püre haline getirilir. Püre olan hünnap süzgeçten geçirilerek kabuklarından ayrılır.

Hünnap yaprağı çayı nasıl yapılır?

Hünnap çayını demlemek için 1 bardak kaynamış suyun içine birkaç tane dilimlenmiş hünnap eklenip 10 dakika kadar demlenmesi beklenir ve her gün düzenli olarak bu şekilde tüketilebilir.

Taze hünnap nasıl saklanır?

Pek bilinen bir meyve olmamasına rağmen eylül ve ekim aylarında manavlarda ve halk pazarlarında bulunabilir. Sonbaharda toplanan hünnap meyveleri taze olarak tüketilebileceği gibi güneşte kurutulup saklanabilir. Hünnap meyvelerini kuruturken meyvelerin tamamen olgunlaşmış olmasına dikkat edilmelidir.

Hünnap şeker hastalığına iyi gelir mi?

Faydaları saymakla bitmeyen hünnabın, şeker hastalığına iyi geldiği bildirildi. Bol miktarda pektin, tanen, müsilaj, şeker ve C vitamini ihtiva eden hünnabın kanı temizleyici, şeker düzenleyici özelliği bulunuyor.