Resmi yazılara uygun zamanda cevap verilmemesi durumunda hangi yazı yazılır?

İçindekiler:

  1. Resmi yazılara uygun zamanda cevap verilmemesi durumunda hangi yazı yazılır?
  2. Resmi yazılara uygun sürede cevap verilmemesi durumunda ilgili kurum ve kuruluşlara yazılan resmi yazıya ne ad verilir?
  3. Resmî yazının Metin bölümü ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
  4. Resmî yazılar kural olarak en az kaç nüsha olarak hazırlanır?
  5. Acele yazılara kaç gün içinde cevap verilir?
  6. Ivedi yazılara kaç günde cevap verilir?
  7. Olur yazısı nedir?
  8. Yazışma Kuralları Ek nasıl yazılır?
  9. EBYS şifresi nasıl alınır?
  10. EBYS ile amaçlanan nedir?

Resmi yazılara uygun zamanda cevap verilmemesi durumunda hangi yazı yazılır?

Resmi yazılara uygun sürede cevap verilmemesi durumunda ilgili kurum ve kuruluşlara yazılan resmi yazıya ne ad verilir? sorunun cevabı "Tekit yazısı" dır.

Resmi yazılara uygun sürede cevap verilmemesi durumunda ilgili kurum ve kuruluşlara yazılan resmi yazıya ne ad verilir?

Resmî yazılara uygun sürede cevap verilmemesi durumunda ilgili kurum ve kuruluşlara tekit yazısı yazılır. Madde 25 — Sayfa numarası, yazı alanının sağ altına toplam sayfa sayısının kaçıncısı olduğunu gösterecek şekilde verilir (Örnek: 1/9, 2/7, 5/32).

Resmî yazının Metin bölümü ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Resmî yazının "METİN" bölümü ile ilgi aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? sorunun cevabı "Metne, "ilgi"nin son satırından itibaren üç aralık bırakılarak başlanır." dır. Bu cevap ile ilgili tereddütünüz varsa veya daha iyi bir cevabınız varsa bize aşağıda yer alan formdan yazabilirsiniz.

Resmî yazılar kural olarak en az kaç nüsha olarak hazırlanır?

MADDE 4- (1) Muhataba gönderilmek üzere fiziksel ortamda hazırlanan belgeler, paraflı nüshası hazırlayan idarede kalacak şekilde en az iki nüsha düzenlenir. MADDE 5- (1) Belgelerin A4 (210x297 mm) boyutundaki kağıda çıktı alınacak şekilde hazırlanması esastır.

Acele yazılara kaç gün içinde cevap verilir?

tarihli ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanunun 7'nci maddesinde, yapılmakta olan işlemin safahatı veya sonucu hakkında, yetkili makamlarca dilekçe sahiplerine en geç otuz gün içinde gerekçeli olarak cevap verileceği ve sonucun ayrıca bildirileceği hükmüne yer verilmiştir.

Ivedi yazılara kaç günde cevap verilir?

- belge taleplerine 5 işgünü içinde, - bilgi ve görüş taleplerine ise 15 işgünü içinde cevap vermek, zorundadır.

Olur yazısı nedir?

Son imzacının üzerinde OLUR ibaresi gelmektedir. Evrakın hitap kısmı kullanıcı tarafından manuel olarak yazılabilmektedir. Son imzacının birimi tanımlanırken oluşturulmuş bir OLUR metni var ise evrak hitabına tanımlanmış olan bu metin otomatik olarak gelmektedir.

Yazışma Kuralları Ek nasıl yazılır?

MADDE 18- (1) Belgede ek olması hâlinde “Ek:” başlığı imza bölümünden sonra uygun satır boşluğu bırakılarak ve yazı alanının solundan başlanarak yazılır. Olur belgelerinde ise “Ek:” başlığı oluru alınan makamın imza bölümünden sonra uygun satır boşluğu bırakılarak ve yazı alanının solundan başlanarak yazılır.

EBYS şifresi nasıl alınır?

1) İnternet tarayıcısından arama motoruna sağlık E-Posta yazarak arama yapınız , arama sonuçlarından aşağıdaki resimde göründüğü şekilde Parolamı Unuttum linkine tıklayınız. 2) Parolamı Unuttum linkine tıkladığımızda açılan sayfa da boş alanları doldurunuz.

EBYS ile amaçlanan nedir?

Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) Nedir EBYS ile, gerek kurum içi birimlerimiz arası yazışmalarımızı ve gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşları ile olan yazışmalarımızın bilgisayar ortamında yapılmasını sağlayarak; Yazışmaların standartlaşmasını sağlar.