Algoritmik zeka nedir?

İçindekiler:

  1. Algoritmik zeka nedir?
  2. Çapraz düşünce nedir?
  3. Soyut düşünme yeteneği nedir?
  4. Öğrenme çevikliği nedir?
  5. Rasyonel olma ne demektir?

Algoritmik zeka nedir?

Algoritmik zeka özetle düzenli,detaylı ve ince düşünebilmektir,kolay birşey değildir örnek yapıla yapıla geliştirilir. Algoritmik zeka özetle düzenli,detaylı ve ince düşünebilmektir,kolay birşey değildir örnek yapıla yapıla geliştirilir.

Çapraz düşünce nedir?

Çapraz Düşünme Tekniği, gerçekten basit, herkesin bir kağıt ve kalem, hatta bazılarının kağıt ve kalem olmaksızın kullanabileceği bir teknik. Çapraz Düşünme Tekniği de insana hiç akla gelmedik soruları sordurma konusunda uzmanlaşmış bir teknik.

Soyut düşünme yeteneği nedir?

Soyut düşünme, kişinin bir probleme çözüm aradığı, zihninde kavramlar uyguladığı ve eylemler gerçekleştirdiği, ancak deneyime veya duyulara dönmediği psikolojik bir süreçtir. Soyut düşüncenin gelişimi, çocuk dünyayı öğrenmeye ve temel kavramları tanımaya başladığında ortaya çıkar.

Öğrenme çevikliği nedir?

'Öğrenme Çevikliği (Learning Agility)'. ... Peki nedir Öğrenme Çevikliği? Birçok kaynakta deneyimin olmadığı alanlar ve konulara uyum sağlamanın, belirsizlik içinde yüksek performans gösterebilmenin adı 'Öğrenme Çevikliği' olarak tanımlanıyor.

Rasyonel olma ne demektir?

Rasyonellik, akılcılık ya da usçuluk anlamında felsefi terim ve önerme. ... Akılcılık, rasyonel olmanın niteliği ya da halidir - yani, akla dayalı ya da akla uygunluk. Akılcılık, kişinin inançlarının kişinin inanma nedenleriyle ve kişinin harekete geçme nedenleriyle yaptığı eylemlerle uyumlu olduğunu ima eder.