Petlas ne kadara satıldı?

İçindekiler:

  1. Petlas ne kadara satıldı?
  2. Abdulkadir Özcan kimin?
  3. Prof Dr Abdülkadir Özcan kimdir?
  4. Lassanın sahibi kim?
  5. Petlas kimindi kime satıldı?
  6. AKO neresi?
  7. AKO jant kimin?

Petlas ne kadara satıldı?

1977 yılında temeli atılan ve 1989 yılında da üretime başlayan Petlas, 1997'de Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından 35 milyon dolara Kombassan Holding'e satıldı.

Abdulkadir Özcan kimin?

Petlas'ın patronu Abdulkadir Özcan'ın cenazesinde ilginç bir olay yaşandı. Kızılcahamam'daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu dün vefat eden perakende lastik sektörünün tanınmış isimlerinden iş adamı Abdulkadir Özcan Ankara'da toprağa verildi.

Prof Dr Abdülkadir Özcan kimdir?

Abdulkadir Özcan tarihinde Milas'da doğdu. Türk-Kazak Üniversitesi'nde Türk Devletleri Tarihi Bölüm Başkanlığı ve öğretim üyeliği yaptı. Halen Mimar Sinan Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde Yeniçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı ve öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

Lassanın sahibi kim?

TÜRKİYE'NİN LASTİK MARKASI: LASSA Sabancı Holding ve ortakları tarafından kurulan Lassa, 1978 yılında üretime başladıktan tam on yıl sonra, Japon devi Bridgestone Corporation'la ortaklık kurarak Brisa adını aldı.

Petlas kimindi kime satıldı?

Petlas, 1976 yılında Petrokimya Holding bünyesinde motorlu taşıt lastikleri üretmek üzere kurulmuştur. Faaliyetlerini Kırşehir'de bulunan fabrikasında yürütmektedir. 1997 yılında özelleştirme idaresi tarafından Kombassan Holding'e satılmıştır. 2005 yılında Abdulkadir Özcan AŞ tarafından satın alınmıştır.

AKO neresi?

Akō (Japonca: 赤穂市 Akō-shi), Japonya'nın Hyōgo prefektörlüğünde bulunan bir şehirdir. Şehir tarihinde kurulmuştur. Yüzölçümü 126.88 km² olan şehrin nüfusu tarihi itibarı ile 50.902'dir.

AKO jant kimin?

Bir Abdulkadir Özcan AŞ markası olan ve uluslararası standartlarda ürettiği ürünleri, dünya pazarına sunarak müşteri beklentilerini tümüyle karşılamayı hedefleyen Akojant, üretim hattı ve yurt içi pazarında elde etmiş olduğu başarıyı yurt dışına taşıyor.