İşten çıkarılma tazminatı ne kadar?

İçindekiler:

  1. İşten çıkarılma tazminatı ne kadar?
  2. Pandemide işçi çıkarmak yasak mı?
  3. Fesih yasağı ne zaman bitiyor?
  4. İşten çıkarılma kaç gün önceden bildirilmeli?
  5. Covid 19 nedeniyle işten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor?
  6. Işten çıkarılan kişi nereye başvurmalı?
  7. Pandemide hangi kodla çıkış yapılır?
  8. Hangi kodlardan çıkış yapılabilir?

İşten çıkarılma tazminatı ne kadar?

Kıdem tazminatı, en az bir tam yıl çalışmış olmak koşuluyla işçinin işe başladığı tarihten itibaren hizmet akdinin devamı süresince geçen her tam yıl için 30 günlük ücreti tutarında ödenmekte olup, bir yıldan artan süreler için de aynı oran üzerinden ödeme yapılır.

Pandemide işçi çıkarmak yasak mı?

Pandemi ile birlikte İş Kanunu'na eklenen geçici onuncu madde ile getirilen fesih yasağı, daha sonra gelişmelere göre uzatılmış ve son tarih olarak da 30 Haziran 2021 açıklanmıştı. Bugün itibariyle fesih yasağı ve dolayısıyla tek taraflı ücretsiz izne gönderme hakkı veren geçici onuncu madde hükümleri ortadan kalkıyor.

Fesih yasağı ne zaman bitiyor?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, 4857 sayılı İş Kanunu'nun, işçilerin iş akitlerinin feshedilmesinin önüne geçilmesine yönelik düzenlemeyi içeren geçici 10'uncu maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında belirtilen sürelerin, 'den itibaren 30 Haziran ...

İşten çıkarılma kaç gün önceden bildirilmeli?

İşten ayrılış tarihi belli olan personellerin işten ayrıldığı günden itibaren 10 gün içerisinde SGK'ya bildirilmesi gerekmektedir.

Covid 19 nedeniyle işten çıkarma yasağı ne zaman bitiyor?

Corona virüsü salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için getirilen işten çıkarma yasağı geçtiğimiz aylarda uzatıldı. İlk olarak 17 Nisan tarihinde ilan edilen işten çıkartma yasağı 30 Haziran'da sona erecek.

Işten çıkarılan kişi nereye başvurmalı?

Arabulucu ile yapılan görüşmeler olumsuz sonuçlandığında ise artık iş davalarına geçmek mümkündür. Bu aşamada işten çıkarılan işçinin hakları ile ilgili açabileceği farklı dava türleri vardır. İşçi, hangi hakkın ihlal edildiğini düşünüyorsa bununla ilgili iş mahkemelerine başvurabilir.

Pandemide hangi kodla çıkış yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), işten çıkarmanın yasaklandığı pandemi sürecinde işverenin çıkış yolu olarak kullandığı Kod-29'da değişikliğe gidildiğini duyurdu. Koronavirüs salgınının istihdam üzerindeki olumsuz etkilerinden çalışanları korumak için 16.04.2020 tarihinden itibaren fesih kısıtı uygulaması getirildi.

Hangi kodlardan çıkış yapılabilir?

Fesih Yasağı Kapsamına Girmeyen SGK İşten Çıkış Kodları
FESİH KODU4857 sayılı Kanunun Geçici 10.Maddesi Kapsamında Fesih Yasağına Girmeyen İşten Çıkış Kodları
3Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi (istifa)
5Belirli süreli iş sözleşmesinin sona ermesi
8Emeklilik (yaşlılık) veya toptan ödeme nedeniyle
26 satır daha