Diş eti şişmesinin sebebi nedir?

İçindekiler:

  1. Diş eti şişmesinin sebebi nedir?
  2. Iltihaplı diş neden şişer?
  3. Damakların şişmesi neden olur?
  4. Diş eti kanaması durmuyor ne yapmalıyım?

Diş eti şişmesinin sebebi nedir?

Tartar, bakteri plaklarının birkaç günden fazla diş yüzeyinde kalması ve sertleşmesi ile meydana gelir ve diş fırçalama, diş ipi kullanımı gibi yöntemlerle temizlenmesi oldukça zordur. Plak ve tartarlar, diş eti iltihabına ve dolayısıyla da diş eti şişmesine neden olan en yaygın nedendir.

Iltihaplı diş neden şişer?

· Gingivitis: Diş etinin iltihabi reaksiyon sonucu şişmesi ve ağrı, hassasiyet, kızarıklık gibi ek belirtiler göstermesi durumudur. Sıklıkla kötü ağız hijyeni alışkanlıklarına bağlı olarak diş ve diş etleri üzerinde gelişen plaklar, tartar ve ağız içi mikroorganizmaların etkisiyle ortaya çıkar.

Damakların şişmesi neden olur?

Damak üzerine çok hassas dokular bulunur. Çok sıcak ve soğuk yiyecekler tüketildiğinde, zaman zaman sıcak ve soğuk içildiğinde damaktaki hassas dokular zarar görebilir. Damak yüzeyindeki dokunun aşınması, bir süre sonra minik iltihaplara neden olur ve “damak şişmesi” adı verilen bir rahatsızlık meydana gelir.

Diş eti kanaması durmuyor ne yapmalıyım?

Düzenli beslenmenin yanı sıra günlük ve düzenli yapılan ağız bakım rutinleri de kanama miktarını oldukça hafifletmektedir. Diş eti kanamasına alternatif çözümler arayanlar için; tuzlu su, bal, hardal yağı ve zencefil karışımları önerilmektedir.