Vergi kaçakçılığı ihbarı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Vergi kaçakçılığı ihbarı nasıl yapılır?
  2. Ihbar ikramiyesi nasıl alınır?
  3. Vergi ihbar ikramiyesi kimlere verilmez?
  4. Ihbar ikramiyesi vergiye tabi mi?
  5. Vergi ihbar ödül ne kadar?
  6. Vergi ihbar ödülü ne kadar?

Vergi kaçakçılığı ihbarı nasıl yapılır?

Vergi ihbarı nasıl yapılır? (Vergi kaçıran nasıl ihbar edilir?) Yukarıda da ifade edildiği üzere vergi ihbarı 189 Alo Maliye hattı aranarak yapılabileceği gibi Gelir İdaresi Başkanlıkları, Vergi Dairesi Başkanlıkları veya Defterdarlıklara yazılı başvuru suretiyle de yapılabilir.

Ihbar ikramiyesi nasıl alınır?

Gerekli şartları taşıyan ve somut bilgi ve belgelerle desteklenen ihbar dilekçeleri incelemeye sevk edilmekte ve düzenlenen rapor sonucunda, ihbarcının katkısı dikkate alınarak tahakkuk eden vergi ve vergi ziyaı cezası tutarı üzerinden %10 oranında ihbar ikramiyesi ödenmektedir.

Vergi ihbar ikramiyesi kimlere verilmez?

1905 sayılı Kanun'da herhangi bir hüküm olmamakla birlikte 01.06.1989 tarihli ve 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu'nun 43'üncü maddesinde yer alan; “Meslek mensupları ve bunların yanlarında çalışanlar, işleri dolayısıyla öğrendikleri bilgi ve sırları ifşa edemezler, ...

Ihbar ikramiyesi vergiye tabi mi?

İhbar ikramiyesinin ikramiyeyi alan kişi açısından vergiye tabi olup olmadığı konusu 105 no'lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile çözüme bağlanmış bulunmaktadır. Buna göre ikramiye gelirin unsurları arasında olmadığından Gelir Vergisine tabi değildir.

Vergi ihbar ödül ne kadar?

Buna göre, geçen yıl vergi kaçıranları ihbar edenlerin sayısı 441 olurken, 2018'de bu sayı 391 olarak gerçekleşmişti. İhbarı doğru çıkan kişilere kesinleşen verginin yüzde 10'u oranında ödeme yapılırken, 2019'da ihbarda bulunanlara yapılan ikramiye ödemesi 12 milyon 3 lira olarak hesaplandı.

Vergi ihbar ödülü ne kadar?

İhbarı doğru çıkan kişilere kesinleşen verginin yüzde 10'u oranında ödeme yapılırken, 2019'da ihbarda bulunanlara yapılan ikramiye ödemesi 12 milyon 3 lira olarak hesaplandı. Başkanlığın ödediği ikramiye tutarı 2018'de 6 milyon 3 lira düzeyindeydi.