Gürültü yapan komşuyu nereye şikayet ederim?

İçindekiler:

  1. Gürültü yapan komşuyu nereye şikayet ederim?
  2. Apartmanda akşam kaça kadar gürültü yapılabilir?
  3. Evde saat kaça kadar gürültü yapılabilir?
  4. Üst komşum gürültü yapıyor ne yapmalıyım?
  5. Elektrik süpürgesi Saat Kaçta çalıştırılır?
  6. Inşaat gürültüsü nereye şikayet edilir?
  7. Binada saatleri kaça kadar ses yapma?
  8. Bahçeye çöp atan komşu nereye şikâyet edilir?
  9. Komşu gürültüsü nasıl şikâyet edilir?
  10. Saat kaçtan sonra süpürge açılmaz?
  11. Gürültü Yönetmeliği nedir?

Gürültü yapan komşuyu nereye şikayet ederim?

Gürültü devam etmekle beraber genel kurula kadar dayanacak haliniz kalmadı ve yapılan “uyarı”larda işe yaramadıysa, 155'i arayarak polise (kolluk kuvvetlerine) şikayet edebilirsiniz. 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 36. maddesine göre gürültü yapan ve rahatsız eden komşuya her yıl değişen oranlarda ve katmalı olarak ...

Apartmanda akşam kaça kadar gürültü yapılabilir?

Apartmanda Gürültü Durumunda Yapılması Gerekenler - Her türlü gereksiz gürültüden kaçınılmalıdır. - Mesai günleri kapsamında 13 ile 15 saatleri arasında ve akşam 19.00 ile 07.00 arasında gürültü yapılması yasaktır.

Evde saat kaça kadar gürültü yapılabilir?

Peki, apartmanda saat kaça kadar gürültü yapılabilir? Kaçtan sonra yapılamaz? İlgili yasalara göre hafta içi yani mesai günlerinde öğle istirahat saatleri olan 13:00 ile 15:00 arasında; geceleri ise 19:00- 07:00 arasında gürültü yayacak hareketlerin yapılması yasak.

Üst komşum gürültü yapıyor ne yapmalıyım?

Gürültü yapan komşu kiracı ise kat malikini (ev sahibini) arayın ve durumu bildirerek önlem almasını isteyin. Kat malikine ulaşamıyorsanız apartman yönetimi / site yönetiminden bunu yapmasını ve kendinize de yazılı bilgi verilmesini talep edin. Apartman yönetimi ile konuşun ve rahatsızlığınızı dile getirin.

Elektrik süpürgesi Saat Kaçta çalıştırılır?

Mesai günleri içerisinde saat 13:00 ile 15:00 arasında ve geceleri saat 19:00 ile 07:00 yüksek ses çıkartmak yasaktır. Bunlara örnek olarak; yüksek sesle müzik dinlemek, elektrik süpürgesi çalıştırmak, matkap kullanmak vb. verilebilir. Pazar günleri ve resmi tatillerde apartman içerisinde ses çıkartılmamalıdır.

Inşaat gürültüsü nereye şikayet edilir?

Alo 181, 153, 1, polis, jandarma, belediye ve çevre müdürlüğü arayabilirler.

Binada saatleri kaça kadar ses yapma?

Kaçtan sonra yapılamaz? İlgili yasalara göre hafta içi yani mesai günlerinde öğle istirahat saatleri olan 13:00 ile 15:00 arasında; geceleri ise 19:00- 07:00 arasında gürültü yayacak hareketlerin yapılması yasak.

Bahçeye çöp atan komşu nereye şikâyet edilir?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 33. maddesi kapsamında sulh hukuk mahkemesine başvuru yapılabiliyor. Mahkemede sorunun çözümü için diğer kat malikleri gürültücü komşunun evini dahi satın alma hakkına sahip oluyor.

Komşu gürültüsü nasıl şikâyet edilir?

Alo 181 Gürültü şikayet hattı (18 Eylül Cumartesi) Gürültü yapan komşu veya gürültüye neden olan işyeri hakkında Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aranabilir. Alo 181 Gürültü Şikayet Hattı 7/24 prensibiyle çalışmaktadır.

Saat kaçtan sonra süpürge açılmaz?

Mesai günlerinde 13:00-15:00 saatleri arasında ve 19:00-07:00 saatleri arasında yüksek sesle müzik dinlemek ya da yüksek sesli elektrik süpürgesi çalıştırmak gibi uygulamalar yasaktır. Aynı yasaklar hafta sonlarının ise tamamını kapsar.

Gürültü Yönetmeliği nedir?

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; çevresel gürültüye maruz kalınması sonucu kişilerin huzur ve sükûnunun, beden ve ruh sağlığının bozulmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak ve kademeli olarak uygulamaya konulmak üzere; değerlendirme yöntemleri kullanılarak çevresel gürültüye maruz kalma seviyelerinin, ...