Galataport projesi kime ait?

İçindekiler:

  1. Galataport projesi kime ait?
  2. Galataport mimarı kim?
  3. Galataport içinde neler var?
  4. Galataport kim yapiyor?
  5. Galataport ihalesini kim aldı?
  6. Galataport ihalesi kime verildi?
  7. Karaköy limanı kime satıldı?

Galataport projesi kime ait?

İstanbul'un çehresini değiştirecek projelerden biri olan Galataport Doğuş Holding ile Bilgili Holding'in ortak projesidir.

Galataport mimarı kim?

Arsanın metrekaresi fuar ve kongre merkezi, 11 bin metrekaresi ise sanat müzesi için ayrıldı. Ekim 2003 Mimari projenin sahibi Murat Tabanlıoğlu Galataport projesi ile ilgili bilgiler verdi.

Galataport içinde neler var?

Otelleriyle, kafeleriyle, restoranlarıyla 'turizm kompleksi' diye nitelendirilen yeni limanın, İstanbul'a ilave 1,5 milyon turist kazandıracağı hesaplanıyor.
  • 1 MİLYAR DOLARLIK KATKI. ...
  • 2 MÜZE, 14 BİN METREKARE REKREASYON ALANI. ...
  • 29 BİN METREKARELİK TERMİNAL. ...
  • 30 BİN METREKARE PEYZAJ ALANI. ...
  • ARAÇLIK YER ALTI OTOPARKI.

Galataport kim yapiyor?

Doğuş Grubu'nun Bilgili Holding ortaklığıyla 2014 yılından bu yana yürüttüğü Galataport İstanbul projesi 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı ile, Boğaz kenarında 1.2 km'ye sahip sahil şeridinde yer alan eşsiz kruvaziyer limanı, seçkin bir otel markası, kafeleri, restoranları, butik mağazaları, ofisleri ve iki önemli ...

Galataport ihalesini kim aldı?

Açık arttırma 701 milyon dolardan başladı. Rakamın açıklanmasıyla birlikte ilk olarak Alsim Alarko, ardından da Gobal Yatırım-Özak GYO-Delta Proje OGG açık arttırmadan çekildi. Böylece Galataport'un 30 yıllık işletmesi için düzenlenen 30 dakikalık ihaleyi 702 milyon dolarla Doğuş Holding kazanmış oldu.

Galataport ihalesi kime verildi?

Galataport olarak bilinen ve 2013 yılında Doğuş Grubu'nun 702 milyon dolara ihaleyle aldığı İstanbul Salıpazarı Limanı'nın 35 milyon liraya mal olduğu ortaya çıktı...

Karaköy limanı kime satıldı?

Galataport olarak bilinen ve Karaköy'den Tophane'ye kadar uzanan 1.200 metrelik sahil şeridini kapsayan İstanbul Salıpazarı Liman Sahasının 30 yıllık işletmesi için düzenlenen ihaleyi Doğuş Holding 702 milyon dolarla kazandı. Saat 16.45'te başlayan ihale beklenenden kısa sürdü ve yarım saat içerisinde tamamlandı.