Adana merkez ilçe neresi?

İçindekiler:

  1. Adana merkez ilçe neresi?
  2. Adana'nın en büyük ilçesi neresi?
  3. Adananın nereleri var?
  4. Adana Merkez Adana Seyhan arası kaç km?
  5. Adana'nın nüfusu az mı?
  6. Adana hangi illere yakın?
  7. Adana nin kac ilcesi var?
  8. Seyhan Adana merkezde mi?
  9. Adana Yüreğir Adana arası kaç km?
  10. 2021 Adana nüfusu kaç?
  11. Adana Güney bölgesinde mi?

Adana merkez ilçe neresi?

Seyhan : Adana'nın Merkez İlçesi iken 05.06.1986 tarihinde ayrı bir İlçe haline gelmiştir. İlçenin bulunduğu yöre, pek çok uygarlıklara sahne olmuştur.

Adana'nın en büyük ilçesi neresi?

1.427 kilometrekarelik bir alana sahip olan Ceyhan, yüz ölçümü bakımından Adana'nın en büyük ilçesidir. Nüfusu 160.000 olan ilçede nüfus yoğunluğu Seyhan ilçesine göre çok daha azdır. Şehrin 5 merkez ilçesinden biri olan Kozan, aynı zamanda Adana'nın en kalabalık 4. ilçesidir.

Adananın nereleri var?

Adana ili 15 adet ilçeye sahiptir. Adana ilçeleri; Aladağ, Ceyhan, Çukurova, Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Karataş, Kozan, Pozantı, Saimbeyli, Sarıçam, Seyhan, Tufanbeyli, Yumurtalık ve Yüreğir'dir.

Adana Merkez Adana Seyhan arası kaç km?

Adana Merkez Adana Seyhan arası mesafe : 96 kilometre. Adana Merkez Adana Seyhan arası süre : 1 saat 35 dakika. Aşağıdaki bölümlerden Adana Merkez Adana Seyhan arası yol haritasına ulaşabilir, Adana Merkez noktasından Adana Seyhan ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.

Adana'nın nüfusu az mı?

Adana nüfusu 2020 yılına göre 2.258.718'dir. Bu nüfus, 1.127.516 erkek ve 1.131.202 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %49,92 erkek, %50,08 kadındır.

Adana hangi illere yakın?

Türkiye'nin güneyinde yer alan Adana; doğuda Osmaniye,Kahramanmaraş,Gaziantep,batıda İçel,kuzeybatıda Niğde,güneydoğuda Hatay gibi illerle ve güneyde Akdeniz'e olan sınırları ile Akdeniz Bölgesinin Çukurova Bölgesinde bulunmaktadır.

Adana nin kac ilcesi var?

Adana Akdeniz Bölgesi'nde yer almaktadır. ADANA'NIN KAÇ İLÇESİ VAR? 01.02.2018 TÜİK verilerine göre 5'i merkez ilçe (Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam, Karaisalı) olmak üzere toplam 15 İlçesi ve belediyesi vardır.

Seyhan Adana merkezde mi?

Seyhan, Türkiye'nin Adana ilinin bir ilçesidir. İlçe, tamamıyla Adana şehir merkezi içerisinde kabul edilmektedir ve tüm ilçeye bir alt tabaka belediye olan Seyhan Belediyesi hizmet vermektedir.

Adana Yüreğir Adana arası kaç km?

Adana, Merkez Adana, Yüregir arası mesafe, Adana, Merkez Adana, Yüregir yol haritası, Adana, Merkez Adana, Yüregir kaç saat kaç km. Adana, Merkez Adana, Yüregir arası mesafe : 96 kilometre. Adana, Merkez Adana, Yüregir arası süre : 1 saat 35 dakika.

2021 Adana nüfusu kaç?

Adana Nüfusu 2021 Adana 2021 nüfusu, tahmini verilere göre 2.261.228. Bu nüfus verisi, eski yıllarıdaki nüfus artış hızlarına göre tahmini hesaplanmıştır. Adana 2021 resmi nüfus bilgileri 2022 yılının başında açıklanacaktır.

Adana Güney bölgesinde mi?

Türkiye'nin güneyinde yer alan Adana; doğuda Osmaniye,Kahramanmaraş,Gaziantep,batıda İçel,kuzeybatıda Niğde,güneydoğuda Hatay gibi illerle ve güneyde Akdeniz'e olan sınırları ile Akdeniz Bölgesinin Çukurova Bölgesinde bulunmaktadır.