İspanya nin başkenti neresidir?

İçindekiler:

  1. İspanya nin başkenti neresidir?
  2. İspanya nasıl bir ulke?
  3. İspanya nasıl yer?
  4. Ispanya hangi milletten?
  5. Iber Yarımadası'nda yaklaşık 8 asır Müslümanların hakimiyeti altında kalan İspanya ne ad verilir?

İspanya nin başkenti neresidir?

Madrid İspanya/Başkentleri

İspanya nasıl bir ulke?

İber Yarımadasının beşte dördünü kaplayan bir Avrupa ülkesi. İspanya toprakları, Akdeniz'de Balear Adaları, Atlas Okyanusu'nda Kanarya Adaları'nı, Kuzey Afrika'da Ceuta ve Melilla adlı iki özerk şehri kapsar. 505.955 km.'lik yüzölçümü ile Avrupa Birliği'nin 2. en büyük ülkesi.

İspanya nasıl yer?

İspanya, Avrupa'nın güneybatısındaki İber Yarımadası'nda yer alıyor. Doğusu ve güneyi Akdeniz ile çevrili durumda olan ülkenin, kuzeyde Atlantik Okyanusu'na kıyısı bulunuyor. İspanya ayrıca kuzeyde Fransa ve Andora, batıda Portekiz, güneyde ise Birleşik Krallık'a bağlı özerk bölge olan Cebelitarık ile komşudur.

Ispanya hangi milletten?

İspanyollar (İspanyolca: Españoles), Güneybatı Avrupa'nın İber Yarımadası'nda yer almakta olan İspanya'nın yerli halkına verilen isimdir. Bunun yanı sıra, en büyük kısmı Latin Amerika'da olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde İspanyol kolonizasyoncuları soyundan gelen önemli sayıda İspanyol yaşamaktadır.

Iber Yarımadası'nda yaklaşık 8 asır Müslümanların hakimiyeti altında kalan İspanya ne ad verilir?

Günümüzde üzerinde Portekiz ve İspanya devletleri'nin yer aldığı İber Yarımadası VIII. asrın başlarında Müslümanlar tarafından fethedilerek 'Endülüs' olarak adlandırılmıştır. Hâkimiyet alanları değişiklikler göstermekle birlikte, 712-1492 yılları arasında Müslümanlar bu bölgede 780 yıl hüküm sürmüşlerdir.