Önlisans Mezunları KPSS ile ne olabilir?

İçindekiler:

  1. Önlisans Mezunları KPSS ile ne olabilir?
  2. 2020 KPSS önlisans tercihleri ne zaman?
  3. KPSS önlisans puanıyla ortaöğretim tercih edilebilir mi?
  4. KPSS ön lisans mezun olmadan tercih yapılır mı?
  5. Önlisans mezunları düz memur olabilir mi?
  6. Ön Lisans bitiren ne olur?

Önlisans Mezunları KPSS ile ne olabilir?

Bu kamu kurumları , Zabıta ve İcra katibi, infaz koruma memuru, düz memur, mübaşir, şoför, zabıta memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, hizmetli, destek personeli, aşçı, temizlik personeli, büro memuru, danışma memuru gibi kadrolara memur alımları yapılmaktadır.

2020 KPSS önlisans tercihleri ne zaman?

Kamu kurumları yerleştirme taleplerini ilk yerleştirme için 5 Nisan-28 Mayıs, ikinci yerleştirme için 4 Ekim-19 Kasım'da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Kamu e-Uygulama sistemi üzerinden bildirebilecek. Aday tercihleri de ÖSYM tarafından 1-8 Temmuz ve 22-29 Aralık tarihleri arasında alınacak.

KPSS önlisans puanıyla ortaöğretim tercih edilebilir mi?

Fakat önlisans mezunuyken ortaöğretimden veya lisans mezunu iken önlisans tercih yapamazsınız. Sonuç olarak İki Farklı Bölüm Mezunları KPSS tercihlerini sadece mezuniyetleri aynı öğrenim düzeyinde ise gerçekleştirebilirler. Alt öğrenim için tercihte bulunamazlar.

KPSS ön lisans mezun olmadan tercih yapılır mı?

KPSS'ye girmek isteyen adaylar, sınava girmeden önce sınavın yapılacağı yılın mezun olma tarihine göz atmalıdır. Eğer kişi, bu tarihte mezun olma ihtimali varsa sınava mezun olmadan önce girebilirler. Çünkü KPSS, iki yıl boyunca geçerlidir ve puan mezun olunduktan sonra kullanılabilir.

Önlisans mezunları düz memur olabilir mi?

Düz memurluk için lise, önlisans veya lisans mezunu olunabilir. Her mezuniyet durumu için KPSS sınavından alınan farklı puan türleri ile merkezi atamalarda düz memurluk atamaları gerçekleştirilmektedir.

Ön Lisans bitiren ne olur?

Herhangi bir teknik bölümde ön lisans diplomasına sahip olan kişiler tekniker unvanı ile hem kamuda hem de özel sektörde çalışma imkanı bulabilir. Buna ek olarak üniversitelerin ön lisans programlarından mezun olan kişiler ön lisans KPSS sınavına girerek kamuda çalışma fırsatı yakalayabilir.