Kalp çarpıntısı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Kalp çarpıntısı nasıl geçer?
  2. Ara ara kalp çarpıntısı neden olur?
  3. Psikolojik kalp çarpıntısı nasıl geçer?
  4. Kalp çarpıntısı kalp krizine yol açar mı?
  5. Kalp çarpıntısı ne zaman tehlikeli olur?
  6. Çarpıntı halsizlik yapar mı?

Kalp çarpıntısı nasıl geçer?

Kalp çarpıntısı olduğunda derin nefes alıp sakin bir yerde oturup dinlenin. Çarpıntı hissi devam ediyorsa su içip sakinleşmeye çalışın. Kalp çarpıntısı şikayetiniz devam ederken nefes darlığı, baş dönmesi, göz kararması ve fenalık hissi başladıysa mutlaka bir uzman doktora başvurun.

Ara ara kalp çarpıntısı neden olur?

Kalp çarpıntısı genellikle stres, egzersiz, soğuk algınlığı, panik atak ya da bazı ilaçların yan etkileri gibi durumlarda, kalbin normalden daha hızlı atmasıdır. Genelde birkaç saniye süren bu tür çarpıntıların nedeni önemsizdir.

Psikolojik kalp çarpıntısı nasıl geçer?

Psikolojik nedenle ortaya çıkan çarpıntılar, hastanın duygusal sorunlarının çözülmesinden sonra kendiliğinden düzelir. Çarpıntı durumunda panik yapmamalı, ölüm korkusunu aklınızdan çıkartmalı, derin bir nefes alarak bir yere oturarak dinlenmeye ve kendinizi sakinleştirmeye odaklanmalısınız.

Kalp çarpıntısı kalp krizine yol açar mı?

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Sabri Demircan, “Çarpıntı, kalp krizi ya da ritim bozukluğu demek değildir. Çarpıntıyı oluşturan bir faktör varsa bu heyecan, çay kahve ya da ilaç olabilir.

Kalp çarpıntısı ne zaman tehlikeli olur?

Genel olarak, yetişkinler için istirahat halindeki kalp hızının dakikada 100'ün üzerinde olması taşikardi olarak kabul edilir. Altta yatan nedene ve kalbin ne kadar çalışması gerektiğine bağlı olarak kalp çarpıntısı tehlikeli olabilir. Taşikardisi olan bazı kişilerde hiçbir belirti veya komplikasyon olmayabilir.

Çarpıntı halsizlik yapar mı?

Çarpıntıya genellikle çabuk yorulma, halsizlik, göğüs ağrısı ve nefes darlığı eşlik ediyor. Ayrıca ayaklarda şişlik de gelişebiliyor.