Ellerde kaşıntı nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Ellerde kaşıntı nasıl geçer?
  2. Vücuda kaşıntı neden olur?
  3. Ellerde neden kaşıntı olur?
  4. Ayak Mantarina hangi ilac iyi gelir?

Ellerde kaşıntı nasıl geçer?

Soğuk Su: Soğuk su kaşıntıya en iyi gelen doğal yollardan biridir. Dilerseniz direkt olarak soğuk su ya da buz kürü ile birlikte kaşıntı olan bölgenize sürebilirsiniz. Kaşıntı soğuk su uygulaması ile birlikte kısa süre içerisinde ortadan kalkacaktır. Soda: Kaşıntıya iyi gelen bir diğer yöntem ise sodadır.

Vücuda kaşıntı neden olur?

Vücutta kaşıntı ve kabarcıklar, deri hastalıklarının yanı sıra böcek sokması, stres, alerji, parazit, mantar, kansızlık, diyabet, kanser, kan hastalıkları ve ilaç yan etkileri gibi geniş bir yelpazede bulunan rahatsızlıklardan kaynaklanabilir.

Ellerde neden kaşıntı olur?

Kaşıntılı eller bazen alerjik reaksiyona neden olan tahriş edici ya da kimyasallara sürekli maruz kamanın sonucudurlar. Genellikle yüzük, diğer takılar ve metallerden, sabun, dezenfektanlar, yüksek klorlu su, antiseptik veya antibakteriyel maddeler alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Ayak Mantarina hangi ilac iyi gelir?

Ayak mantarı karbonat yardımıyla tedavi edilebilir. Ayak mantarından şikayetçi olanların her akşam karbonatlı suyun içinde ayaklarını bir süre dinlendirmesi önerilir. Karbonatlı su sayesinde, mantarların temizlenmesi hızlanır ve ayak temizliği doğal malzemeler ile yapılır. Karbonat kokuyu ve kaşıntıyı da giderecektir.