Kansızlık hangi hastalığın belirtisi?

İçindekiler:

  1. Kansızlık hangi hastalığın belirtisi?
  2. Kansızlık sonucu ne olur?
  3. Kanın düşmesi sebepleri nedir?
  4. Erkeklerde kansızlığa ne iyi gelir?

Kansızlık hangi hastalığın belirtisi?

Kırmızı kan hücrelerinin yapısında bulunan oksijenin taşınmasını ve bu hücrelerin kırmızı olmasını sağlayan hemoglobin miktarının azalmasıyla kendini belli eden kansızlık, mide ve bağırsak kanseri olmak üzere birçok önemli hastalığın habercisi olabiliyor.

Kansızlık sonucu ne olur?

Kansızlık vücudun zorlanmasına neden oluyor. Kansızlık durumunda vücutta hipoksi, denilen oksijen yetersizliği başlıyor ve dokulara daha az oksijen gidiyor. Demir eksikliğine bağlı kansızlık uzun sürdüğü takdirde zorlanmanın sonucu kalpte büyüme ve kalp yetmezliği meydana gelebiliyor.

Kanın düşmesi sebepleri nedir?

Vücutta yeterince demir olmadığında kırmızı kan hücreleri için de yeterince hemoglobin üretilemez ve bu durum demir eksikliği anemisi olarak adlandırılır. Adet kanamaları, hamilelik, mide ve bağırsak sistemindeki kan kaybı, vejetaryen beslenme şekli, demir eksikliği anemesinin en önemli nedenleridir.

Erkeklerde kansızlığa ne iyi gelir?

Tedavi yolları Demirden zengin besinler; sakatat türleri, kırmızı et, yumurta sarısı, kuru erik, kuru üzüm, baklagiller, yeşil sebze ve meyvelerdir. Tüm bitkisel ürünlerde az veya çok demir vardır.