Pedagojik formasyon için ALES şartı var mı?

İçindekiler:

  1. Pedagojik formasyon için ALES şartı var mı?
  2. Formasyon Kalktı Nasıl öğretmen Olunur?
  3. Öğretmenlik formasyonu kalktı mı?
  4. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretmen olabilir mı?

Pedagojik formasyon için ALES şartı var mı?

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), pedagojik formasyon sertifika programlarına 2013-2014 yılından itibaren ALES şartı getirdi. ... Bu arada YÖK, Pedagojik Formasyon Sertifika Programları için toplam kontenjan sayısının 20 bin olarak belirledi.

Formasyon Kalktı Nasıl öğretmen Olunur?

“Sertifikaya dayalı pedagojik formasyon yerine, lisansüstü düzeyde “Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı” açılacaktır. Bu karar gereği ilk adım atılmış oldu. Bundan sonra sertifikaya dayalı formasyon verilmeyecek. Bunun yerine Lisansüstü eğitim olarak verilecek.

Öğretmenlik formasyonu kalktı mı?

Eğitim Fakültesi mezunu olmadıkları için eğitim aldıkları alanda öğretici niteliği kazanamayan pek çok kişi formasyon eğitimi ile bu eksikliği tamamlayabiliyordu. Ancak, pedagojik formasyon eğitimi, geçtiğimiz yıllarda alınan kararla kaldırılmıştı.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretmen olabilir mı?

Edebiyat öğretmeni olmak için 4 yıllık Fen Edebiyat fakültesinden mezun olmak gerekir. Daha sonra KPSS sınavına giren adaylar, devlet okullarında kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlik yapabilir. Bunun dışında üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olanlar, formasyon eğitimi alarak öğretmenlik yapabilir.