Troya Müzesi'nde neler var?

İçindekiler:

  1. Troya Müzesi'nde neler var?
  2. Troya Müzesi ücretli mi?
  3. Troya Müzesi müze kart geçerli mi?
  4. Troya Antik Kenti açık mı?
  5. Müze kart nereden alabilirim?
  6. Truva Antik Kenti acik mi?
  7. Troya Antik Kenti ne zaman Unesco Dünya Miras Listesine girdi?
  8. Truva antik kenti hangi günler açık?
  9. Çanakkale Troya Müzesi ne zaman açıldı?
  10. Troya Müzesi kaça kadar açık?

Troya Müzesi'nde neler var?

Assos, Tenedos, Parion, Alexandria Troas, Smintheion, Lampsakos, Tyhmbria, Tavolia ve İmbros kentlerinin tarihleri, kazıların kısa bilgileri ile pişmiş toprak figürinler, tıbbi aletler, taş ve kemik aletler, mermer eserler, altınlar, pişmiş toprak kaplar, masklar, heykelcik ve kuklalar ile cam eserler yer almaktadır.

Troya Müzesi ücretli mi?

Giriş Ücreti : 60 TL - Durum : AÇIK Müze ziyareti rampadan inerken başlamaktadır. Rampanın duvarlarında bulunan nişlerde Troya'nın farklı katmanları; mezar taşları, büyük boy heykeller, sahne canlandırmaları ve büyük boy fotoğraflarla anlatılmaktadır.

Troya Müzesi müze kart geçerli mi?

Truva Antik Kenti Giriş Ücreti 2021 Troya Ören Yeri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı bir müze olduğu için müzekart geçerlidir.

Troya Antik Kenti açık mı?

Ziyaret Saati: Truva Antik Kenti, haftanın 5 günü açık. 09:00 ve 17:00 saatleri arasında müze kartınızla ziyaret edebilirsiniz.

Müze kart nereden alabilirim?

Müzekart sahibi olmak isteyenler, kart basım istasyonlarından, fotoğraflı T.C. kimlik kartı, pasaport ya da sürücü belgesi ile Müzekartlarını alabiliyor. Ayrıca isteyenler, "https://muze.gov.tr/" adresine talep edilen bilgileri girerek kredi kartıyla Müzekart alabiliyor.

Truva Antik Kenti acik mi?

Ziyaret Saati: Truva Antik Kenti, haftanın 5 günü açık. 09:00 ve 17:00 saatleri arasında müze kartınızla ziyaret edebilirsiniz.

Troya Antik Kenti ne zaman Unesco Dünya Miras Listesine girdi?

Homeros'un İlyada Destanı'nda bahsedilen Troya Savaşı'nın yapıldığı yer olarak da bilinen Troya Antik Kenti UNESCO Dünya Miras Listesi'ne 1998 yılında girmiştir. MÖ 3000 yılına kadar uzanan tarihi geçmişi ile dünyanın en ünlü arkeolojik alanlarından biri olan kent, Çanakkale il sınırları içinde yer almaktadır.

Truva antik kenti hangi günler açık?

Ziyaret Saati: Truva Antik Kenti, haftanın 5 günü açık. 09:00 ve 17:00 saatleri arasında müze kartınızla ziyaret edebilirsiniz. Giriş Ücreti: Müze kartı olmayan kişiler için giriş ücreti 15 liradır.

Çanakkale Troya Müzesi ne zaman açıldı?

Troya Müzesi/Açılış tarihi

Troya Müzesi kaça kadar açık?

Troya Müzesi Ziyaret Günleri ve Saatleri Müze haftanın her günü ziyaret edilebilmektedir. Sadece dini bayramların 1. Günleri saat 13:00'e kadar kapalıdır.