Nafaka ne zaman biter?

İçindekiler:

  1. Nafaka ne zaman biter?
  2. 18 yaşında nafaka kesilir mi?
  3. Boşanmalarda mal paylaşımı nasıl olur 2021?
  4. Iştirak nafakası nasıl sona erer?
  5. 18 yaşından büyük kız çocuğuna nafaka verilir mi?

Nafaka ne zaman biter?

İştirak nafakası, çocuğun veya nafaka ödemekle yükümlü olan kişinin ölümü, çocuğun reşit olması gibi hallerde kendiliğinden sona erer. Bununla birlikte velayeti elinde bulunduran kişinin veya vekilinin nafakadan vazgeçmesi ile sona erer.

18 yaşında nafaka kesilir mi?

Yetilebilen maddi olanakla çocuğun bu giderleri karşılanma sorumluluğu anne baba üzerinde olur. Bu durumun oluşması için ise iştirak nafakası süresi dolmasından kaynaklı yeni yardım nafakası olarak başvuruda bulunulması gerekir. Çünkü 18 yaşını dolduran çocuğa verilen iştirak nafakası doğal süreç içerisinde kaldırılır.

Boşanmalarda mal paylaşımı nasıl olur 2021?

Boşanmada Mal Paylaşımı Nasıl Olur? Boşanmada mal paylaşımında temel kural evlilik birliği devam ederken edinilmiş malların yarı yarıya paylaşılmasıdır. Ancak eşlerin kişisel malları bu kapsamın dışındadır. Kişisel mal kimin ise boşanmadan sonra onda kalmaya devam eder.

Iştirak nafakası nasıl sona erer?

Çocuğun ergin olmasıyla birlikte nafaka kendiliğinden sona ermektedir. Çocuğun ergin olması için ya çocuğun 18 yaşını tamamlaması ya da evlenmesi veya mahkemece ergin kılınması gerekmektedir.

18 yaşından büyük kız çocuğuna nafaka verilir mi?

Boşanma davalarında müşterek çocuk için bağlanan nafakaya iştirak nafakası denilir. İştirak nafakası süreli nafakadır, yani çocuk 18 yaşını doldurup ergin olduğu tarihten itibaren kendiliğinden kalkar, ayrıca dava açılmasına gerek yoktur. Çocuğun reşit olması ile beraber nafaka da son bulacaktır.